Danny Schets is verheugd met komst van Van der Poel naar de Gooikse Pijl: “Ik was meteen vergeten dat Jumbo-Visma eerder had afgezegd.”
Volledig scherm
Danny Schets is verheugd met komst van Van der Poel naar de Gooikse Pijl: “Ik was meteen vergeten dat Jumbo-Visma eerder had afgezegd.” © Geert Tresignie

Gooikse Pijl ‘strikt’ Mathieu van der Poel: “Een mooier uithangbord was nauwelijks denkbaar”

Wielrennen profsDe organisatoren van de Gooikse Pijl kunnen de laatste jaren een schitterend deelnemersveld voorleggen. In een recent verleden stonden kleppers als Greg Van Avermaet, Peter Sagan, Dylan Groenewegen of Philippe Gilbert al aan de start van de Gooikse parel. Volgende zondag zal Mathieu van der Poel zijn opwachting maken.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Quinten Hermans trekt met ambitie naar Zonhoven: “De kaarten lagen nooit zo gunstig”
  Veldrijden Wereldbeker

  Quinten Hermans trekt met ambitie naar Zonhoven: “De kaarten lagen nooit zo gunstig”

  Quinten Hermans (Tormans CX) keerde deze week terug uit de VS waar hij zijn eerste wereldbekercross won. De Looienaar rijdt zondag voor het eerst sinds de Superprestigecross in Zolder in december van vorig jaar weer voor eigen publiek. Op een terrein dat hem ligt want Hermans won als belofte al een keer in Zonhoven. “Dat is lang geleden", lacht Hermans. “Bij de profs lukte het nog niet, maar voor komend weken liggen de kaarten gunstig. Ze lagen trouwens nooit eerder zo goed.”