Glenn De Jonge maakt zich op voor zijn vijfde seizoen bij KAC Betekom en is ondertussen één van de anciens van de ploeg.
Volledig scherm
Glenn De Jonge maakt zich op voor zijn vijfde seizoen bij KAC Betekom en is ondertussen één van de anciens van de ploeg. © MGD

Glenn De Jonge (KAC Betekom) kijkt uit naar eerste oefenmatchen: “Hopen dat er nu weer een leukere periode aankomt”

Voetbal Derde nationale BBij derdenationaler KAC Betekom zijn ze aan hun tweede week bezig in wat de echte voorbereiding wordt genoemd. Daarin duiken ook de eerste oefenmatchen op waarin doelman Glenn De Jonge en maats de conditionele basis scherper willen stellen. 

 1. Hoogspringster Yorunn Ligneel na haar sprong over 1m80: “Het is allemaal nog een beetje onwezenlijk”
  Atletiek

  Hoogspring­ster Yorunn Ligneel na haar sprong over 1m80: “Het is allemaal nog een beetje onwezen­lijk”

  Op de nationale feestdag heeft hoogspringster Yorunn Ligneel voor een absolute topprestatie gezorgd tijdens de Athletics Classic Meeting in Ertvelde. De 17-jarige atlete van Houtland AC verbeterde haar persoonlijk record tot 1m80 en realiseerde daarmee de 32ste Europese jaarprestatie bij de juniores. “Het voelt nog altijd wat onwezenlijk dat ik die hoogte hebt gehaald”, zegt ze.
 2. Christian Brüls (STVV): “Blij met mijn knap doelpunt, maar vooral met de drie punten”

  Christian Brüls (STVV): “Blij met mijn knap doelpunt, maar vooral met de drie punten”

  Bij de laatste competitiewedstrijd van de eerste speeldag tussen Sint-Truiden en AA Gent werd voor de aftrap eerst materiaalmeester Benny Liebens gehuldigd voor zijn 26 jaren trouwe dienst bij de kanaries. Benny Liebens gaat een nieuwe uitdaging aan bij SV Belisia. Dorpsgenoot en ex-coach van STVV, Guido Brepoels overhandigde clubman Benny Liebens een shirt van STVV met nummer 26 op. De wedstrijd was amper op gang gefloten door scheidsrechter Boterberg of de Buffalo’s konden scoren langs Andreas Hanche-Olsen. De reactie kwam snel met de gelijkmaker van Ilombe Mboyo en na de rust werd spelmaker Christian Brüls matchwinnaar met een magistrale pegel in de kruising.
 1. Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge) hoopt op een rustig seizoen: “Ik heb een enorme bereidwilligheid gezien”
  Voetbal 1A

  Yves Vanderhaeg­he (Cercle Brugge) hoopt op een rustig seizoen: “Ik heb een enorme bereidwil­lig­heid gezien”

  Over enkele uren begint Cercle Brugge aan de 84ste competitie uit zijn bestaan in de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal, de vierde op rij sinds de promotie in maart 2018 ten koste van Beerschot in de titelbarrages van 1B. Op het veld van datzelfde Beerschot hopen coach Yves Vanderhaeghe en TD Carlos Aviña Ibarrola met groen-zwart te beginnen aan een campagne die eindelijk zonder degradatiestress kan worden afgewerkt. Maar Cercle is nog niet klaar met het huiswerk. “We zoeken nog twee offensieve profielen en er worden allicht ook nog enkele spelers uitgeleend”, geeft Aviña aan. “Ik ga vooraf geen voorspellingen doen”, zegt Vanderhaeghe dan weer. “Voetbalwedstrijden win je met daden op het veld, niet met woorden erbuiten.” En winnen, dat wil Vanderhaeghe.