Glen De Boeck in het Gemeentelijk Parkstadion van Rupel Boom waar hij de basis legde voor een mooie profcarrière.
Volledig scherm
Glen De Boeck in het Gemeentelijk Parkstadion van Rupel Boom waar hij de basis legde voor een mooie profcarrière. © Mpics

Glen De Boeck (Rupel Boom) over de tijd van toen: “Transfer naar KV Mechelen was noodzakelijk voor voortbestaan van Boom”

Voetbal TraditieclubsGlen De Boeck wordt 50 dit jaar. Een halve eeuw die al 44 jaar lang in het teken staat van voetbal. In 1976 zette de verdediger zijn eerste stappen bij ‘zijn’ Boom FC waar hij alle jeugdreeksen doorliep en met een promotie naar de hoogste klasse in 1992 de basis legde voor zijn verdere profcarrière. Eerst bij KV Mechelen begin jaren ’90 en daarna nog tien jaar bij Anderlecht. Maar Boom liet De Boeck nooit los en omgekeerd. In die mate dat hij er in 2015 nog terugkeerde als technisch raadgever. Een Steenbakker in hart en nieren.

 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei