Gino Swaegers.
Volledig scherm
Gino Swaegers. © Mpics

Gino Swaegers (Zwarte Leeuw) kijkt uit naar derby tegen ex-club: “Terugkeer naar Sint-Lenaarts doet me iets”

voetbal derde nationale BGino Swaegers keert zaterdag met Zwarte Leeuw een eerste keer terug naar buur Sint-Lenaarts, waar hij drie jaar lang het mooie weer maakte.

 1. Allan Tshimanga bloeit helemaal open bij KVK Ninove: “Die basisplaats behouden is mijn doel”

  Allan Tshimanga bloeit helemaal open bij KVK Ninove: “Die basis­plaats behouden is mijn doel”

  Na staartploeg Oudenaarde trekt Ninove zaterdagavond naar het als laatste geklasseerde Ronse. Op papier een meer dan haalbare kaart van de troepen van coach Alan Haydock, maar de Ninoofse T1 weet dat zijn ploeg geen gezondheidswandeling te wachten staat. Bij winst wacht mogelijk wel eens de leidersplaats voor KVK Ninove, want de huidige nummer één Zwevezele moet de lastige verplaatsing naar Zelzate maken.
 2. Jan Meertens (Achel) verwacht een interessante competitie: “We zijn sterker geworden, maar de rest is dat ook”
  Volleybal Liga A

  Jan Meertens (Achel) verwacht een interessan­te competitie: “We zijn sterker geworden, maar de rest is dat ook”

  Tectum Achel begint zaterdag aan de competitie op het veld van Aalst. De Noord-Limburgers trokken zes nieuwkomers aan. Op papier lijkt de kern versterkt en daar is coach Jan Meertens het mee eens. “De ploeg is inderdaad een stuk sterker dan vorig seizoen, maar dat geldt ook voor heel wat andere ploegen. Het zal een hele klus worden om beter te doen dan de vijfde plaats van vorig seizoen. Intussen trainen we ook tijdens de namiddag en dat is ook een enorme verbetering”, vertelt Meertens.
 1. Quinten Hermans trekt met ambitie naar Zonhoven: “De kaarten lagen nooit zo gunstig”
  Veldrijden Wereldbeker

  Quinten Hermans trekt met ambitie naar Zonhoven: “De kaarten lagen nooit zo gunstig”

  Quinten Hermans (Tormans CX) keerde deze week terug uit de VS waar hij zijn eerste wereldbekercross won. De Looienaar rijdt zondag voor het eerst sinds de Superprestigecross in Zolder in december van vorig jaar weer voor eigen publiek. Op een terrein dat hem ligt want Hermans won als belofte al een keer in Zonhoven. “Dat is lang geleden", lacht Hermans. “Bij de profs lukte het nog niet, maar voor komend weken liggen de kaarten gunstig. Ze lagen trouwens nooit eerder zo goed.”
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.