De Leeuwen kunnen dit weekend niet rekenen op hun eerste doelman Jeroen Hofmans, die out is tot de winterstop.
Volledig scherm
De Leeuwen kunnen dit weekend niet rekenen op hun eerste doelman Jeroen Hofmans, die out is tot de winterstop. © RV / Zwarte Leeuw

Gino Swaegers trekt met Zwarte Leeuw naar buur en ex-club Sint-Lenaarts: “Enkel en alleen naar onszelf kijken”

voetbal derde nationale BNa een bijzonder teleurstellende eerste periode (5 op 30) kunnen Gino Swaegers en hekkensluiter Zwarte Leeuw dringend een opsteker gebruiken en hoe kan dat beter dan met een derbyzege zaterdag op het veld van ex-club Sint-Lenaarts.

 1. Jolien Boumkwo na verbetering Belgisch record kogelstoten: “Ben vooral mentaal veel sterker geworden”
  Atletiek

  Jolien Boumkwo na verbete­ring Belgisch record kogelsto­ten: “Ben vooral mentaal veel sterker geworden”

  Afgelopen zondag was Jolien Boumkwo (29) één van de absolute uitblinkers op het Vlaamse kampioenschap indoor. De Gentse kogelstootster pakte er niet alleen de gouden medaille, maar ze verbeterde er ook het 26 jaar oude nationaal record. Met een fantastische worp van 17m01 deed ze elf centimeter beter dan Greet Meulemeester in 1997. “Hier heb ik heel hard voor getraind”, zegt ze.
 2. Trainer Geert Persoons boekt eerste zege met Retie: “Hopelijk betekent dit een nieuwe start”
  Voetbal eerste provinciale

  Trainer Geert Persoons boekt eerste zege met Retie: “Hopelijk betekent dit een nieuwe start”

  De opluchting in het kamp van KBSK Retie was zondag groot. De fusieclub uit eerste provinciale boekte tegen Marierkerke-Branst een 4-3-overwinning. Na een heel sterke competitiestart was het van midden november geleden dat de Kempenaars nog een driepunter konden optekenen. Voor Geert Persoons, die in het zicht van de winterstop het roer van Andy Van Kets als T1 had overgenomen, was het zijn eerste driepunter.