Gino Schepens (r.): "Ik wil Melsbroek langs de grote poort verlaten."
Volledig scherm
Gino Schepens (r.): "Ik wil Melsbroek langs de grote poort verlaten." © Koen Merens

Gino Schepens is aan laatste maanden bezig bij Melsbroek: “We willen nog veertien keer knallen”

voetbal eerste provincialeEersteprovincialer Melsbroek opent zondag het nieuwe jaar met een verplaatsing naar Sporting Kampenhout. Een duel tussen de nummers één en drie. Het begin van de laatste maanden voor trainer Gino Schepens en een heleboel spelers bij Melsbroek.

 1. De Gentse hoofdaanvaller Jente De Vries na revalidatie terug op het terrein: “Het ging alle kanten op”
  PREMIUM
  Volleybal

  De Gentse hoofdaan­val­ler Jente De Vries na revalida­tie terug op het terrein: “Het ging alle kanten op”

  Na een wonderlijke wedstrijd - het ging de hele tijd verbazend op en neer - kon Caruur Gent alsnog na vijf sets winnen van Decospan Menen. Het team van coach Van Huffel scoort na deze tiebreak twee belangrijke punten in deze nacompetitie. In de eindafrekening van de Champions Play-offs kan deze zege misschien wel voor de beslissende kloof gezorgd hebben. Het is afwachten wat de concurrentie doet.
 2. Dean Doncos ruilt Racing Mechelen voor City Pirates, dat ook Köse (Mariekerke-Branst) haalt, maar Sawaneh ziet vertrekken
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale B

  Dean Doncos ruilt Racing Mechelen voor City Pirates, dat ook Köse (Mariekerke-Branst) haalt, maar Sawaneh ziet vertrekken

  Wat al een beetje in de lucht hing, werd deze week ook bevestigd. Na Kurt Weuts neemt Racing Mechelen aan het einde van het seizoen ook afscheid van Dean Doncos. De 24-jarige aanvaller vertrekt na vijf jaar bij groen-wit en tekende bij reeksgenoot City Pirates. Wij noemen het vertrek bij Racing niet zozeer een verrassing, maar dat ziet Doncos toch enigszins anders.
 3. Rik Verbiest (24) verlengt na 1000 likes op sociale media alsnog contract bij Oppuurs dat wel kruis mag maken over eindronde: “Het was een weddenschap”
  PREMIUM

  Rik Verbiest (24) verlengt na 1000 likes op sociale media alsnog contract bij Oppuurs dat wel kruis mag maken over eindronde: “Het was een wedden­schap”

  FC Oppuurs mag na het 1-2 verlies tegen Zwijndrecht van zaterdagavond definitief een kruis maken over de derde periode met bijhorend eindrondeticket. Tot voor vorig weekend zag het er nochtans nog goed uit voor de Klein Brabanders, maar een verrassende derbynederlaag bij het al veroordeelde Bornem (2-0) deed de kansen slinken. Met nog drie wedstrijden te gaan, is de zes puntenkloof overbruggen op een resem concurrenten intussen niet langer realistisch. Het beste nieuws voor de Klein-Brabanders viel dan ook voor de aftrap te rapen, want Rik Verbiest verlengde er zijn contract nadat de club 1000 likes verzamelde op sociale media om dat te realiseren.