Gilles Magnus viert na zijn zege in de allerlaatste race ooit van de WTCR.
Volledig scherm
Gilles Magnus viert na zijn zege in de allerlaatste race ooit van de WTCR. © Photo News

Gilles Magnus neemt in schoonheid afscheid van het WK voor toerwagens: “Ik kon van geen beter slot dromen”

autosportSaoedi-Arabië zal de boeken ingaan als het laatste raceweekend van de WTCR ooit en de zeges in de woestijn waren beide voor het Belgische Comtoyou Racing Audi-team, dankzij de Fransman Nathanaël Berthon en onze landgenoot Gilles Magnus. Magnus eindigt vijfde in de eindstand.

 1. Grégoire Munster droomt van volledige WK-campagne in 2023
  autosport

  Grégoire Munster droomt van volledige WK-campagne in 2023

  Grégoire Munster won eerder deze maand aan het stuur van zijn Hyundai i20 voor het eerst de WRC2-competitie in een manche van het WK Rally en dat uiteraard op Japanse bodem. Hij maakte zo het succes voor de Koreaanse constructeur Hyundai compleet, want een andere Belg, Thierry Neuville triomfeerde in het algemene klassement. Voor de 23-jarige Munster was het de eerste zege sinds zijn debuut in 2019 in WRC2, maar hij reed nooit een volledig seizoen. Munster beoogt nu een volledig seizoen in 2023.
 2. Yorgo Van Hove en City Pirates houden tegen Hasselt voor het eerst dit seizoen de nul (0-0): “Beloning voor de hele ploeg”

  Yorgo Van Hove en City Pirates houden tegen Hasselt voor het eerst dit seizoen de nul (0-0): “Beloning voor de hele ploeg”

  City Pirates is dit seizoen geen schoolvoorbeeld van defensieve stabiliteit. De piraten slikken wekelijks minstens twee goals en dat ging logischerwijze al vaak gepaard met puntenverlies. Maar kijk, zaterdagavond hielden Yorgo Van Hove en zijn maats voor het eerst dit seizoen de nul en dat leverde hen dan ook een knap punt op bij titelkanidaat Sporting Hasselt, het bleef 0-0.