Concentratie bij Gilles Dewaele en zijn tegenstander bij Waasland-Beveren, Amine Khammas. De West-Vlaming won meestal het pleit.
Volledig scherm
Concentratie bij Gilles Dewaele en zijn tegenstander bij Waasland-Beveren, Amine Khammas. De West-Vlaming won meestal het pleit. © BELGA

Gilles Dewaele (KV Kortrijk) heeft er nog zin in: “We kunnen nog twaalfde worden”

VOETBAL 1AKV Kortrijk kon na een nul op twaalf in Waasland-Beveren eindelijk nog eens winnen, al kwam dat pas in de 96ste minuut tot stand. Een gelijkspel volstond al voor de rekenkundige zekerheid, maar een zege was nog net iets leuker zo aan het einde van een wisselvallig seizoen. “Als we zondag thuis winnen tegen Mechelen kunnen we zelfs nog twaalfde worden”, heeft Gilles Dewaele berekend.

 1. Knokse Zwintriatlon van september nu al geannuleerd: “Medewerkers van organisatie zijn nodig in vaccinatiecentrum”
  triatlon

  Knokse Zwintriat­lon van september nu al geannu­leerd: “Medewer­kers van organisa­tie zijn nodig in vaccinatie­cen­trum”

  Opnieuw enkele triatlons die sneuvelen op de kalender van 2021 en dit keer allemaal in Knokke met de Zwintriatlon als meest bekende naam. Het organiserende team Sportpromotie van de gemeente Knokke-Heist draait immers al een tijdje volop mee in het lokale vaccinatiecentrum, waardoor het organiseren van vier triatlons in de maand september een onmogelijke opdracht voor hen is. “In deze race naar een betere gezondheidssituatie hebben we geen andere keuze”, klinkt het bij de organisatoren.
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  2

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11 mei
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  2

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  11 mei