Gilles De Wilde haalde in Ninove voor het eerst het podium van een profkoers. Hij werd derde na ploegmaat Jens Reynders en Michael Van Staeyen.
Volledig scherm
Gilles De Wilde haalde in Ninove voor het eerst het podium van een profkoers. Hij werd derde na ploegmaat Jens Reynders en Michael Van Staeyen. © Geert De Rycke

Gilles De Wilde derde in profkoers Ninove: “Een opsteker want eigenlijk voelde ik me de hele koers niet goed”

Wielrennen profsTweedejaarsprof Gilles De Wilde heeft zijn eerste podium beet. Aan het einde van de profkermiskoers in Ninove werd hij derde. Jens Reynders, ploegmaat bij Sport Vlaanderen-Baloise, won voor ex-prof Michael Van Staeyen.

 1. Francky Dury (Zulte Waregem) wil op Union reactie zien: “Groot bewustzijn bij wie niet op de afspraak was”

  Francky Dury (Zulte Waregem) wil op Union reactie zien: “Groot bewustzijn bij wie niet op de afspraak was”

  In de vooravond speelt Zulte Waregem zijn eerste officiële competitiewedstrijd in 1A in het Joseph Mariënstadion van Union Sint-Gillis. Francky Dury moet het in Vorst zonder zijn geschorste topschutter Jelle Vossen stellen, “maar ik heb een goed gevoel bij het alternatief waar we al enkele dagen op trainden”, zegt de meest ervaren coach van de topreeks. “En ik heb eveneens een goed gevoel bij het bewustzijn dat mijn groep etaleerde na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Cercle Brugge.”
 2. Voorzitter Greet Meulemeester tevreden over prestaties bij Houtland AC: “Als klein clubje doen we het toch heel goed”
  ATLETIEK

  Voorzitter Greet Meulemees­ter tevreden over prestaties bij Houtland AC: “Als klein clubje doen we het toch heel goed”

  Zaterdag wordt in Herve het Belgisch kampioenschap voor juniores en beloften afgewerkt. Houtland AC heeft vooral bij de meisjes een aantal serieuze kandidaten voor eremetaal. Voorzitter Greet Meulemeester hoopt daarmee de lijn van het BK voor cadetten en scholieren van afgelopen weekend door te trekken. “We haalden in Lier maar liefst vijf medailles en het hadden er gerust nog een paar meer kunnen zijn”, klinkt het.
 1. Hoe vervangt Dury zaterdag op Union zijn geschorste topschutter Jelle Vossen bij Zulte Waregem?
  voetbal eerste klasse A

  Hoe vervangt Dury zaterdag op Union zijn geschorste topschut­ter Jelle Vossen bij Zulte Waregem?

  Bij Zulte Waregem was het eventjes bibberen toen het bondsparket een schorsing van drie speeldagen voorstelde voor Jelle Vossen. De topschutter van Essevee werd in de extra tijd van de wedstrijd tegen Cercle Brugge uitgesloten voor een armslag naar Dimitar Velkovski. Uiteindelijk werd de straf teruggebracht naar één wedstrijd effectief, zaterdag op Union dus. Welke mogelijkheden heeft Francky Dury om Vossen daar te vervangen? We zetten ze even op een rijtje.