Een doelpoging van Gianni Lingier (m.) in de derby tegen SV Rumbeke.
Volledig scherm
Een doelpoging van Gianni Lingier (m.) in de derby tegen SV Rumbeke. © Bart Vandenbroucke

Gianni Lingier (SK Roeselare-Daisel): “Supermooie en verdiende 3-0-derbyzege tegen SV Rumbeke”

voetbal eerste provincialeZondag was het eindelijk nog eens derbytime op Schiervelde. In eerste provinciale stonden het nieuwe SK Roeselare-Daisel en SV Rumbeke oog in oog met elkaar. De nieuwe fusieploeg haalde het met 3-0-cijfers en speelde een zes op negen bij elkaar.

 1. Shaun Vandecasteele (PS Oostkamp) na bekerstunt tegen Kortemark: “We hadden meteen het gevoel dat Kortemark te pakken was”
  minivoetbal

  Shaun Vandecas­tee­le (PS Oostkamp) na bekerstunt tegen Kortemark: “We hadden meteen het gevoel dat Kortemark te pakken was”

  Voor twee topklassers in het minivoetbal zit de Beker van België er al op. Een sterk WDP Rollegem schakelde Banden Nollet Aalter uit (5-4). Een nog grotere verrassing kwam er in een West-Vlaams onderonsje tussen MVC KBC Kortemark en derdeklasser PS Oostkamp. Een gehavend Kortemark kreeg geen vat op een supergemotiveerd Oostkamp en moest met 3-6 de duimen leggen.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.