Gianluca Pollefliet behaalde in Ardooie zijn eerste overwinning van het seizoen.
Volledig scherm
Gianluca Pollefliet behaalde in Ardooie zijn eerste overwinning van het seizoen. © RV

Gianluca Pollefliet wint in Ardooie: “Met vertrouwen naar de Omloop en het EK”

Wielrennen beloftenNa een goed voorjaar heeft Gianluca Pollefliet de wedstrijdactiviteiten even mogen afbouwen, maar intussen is de Hammenaar helemaal klaar om er deze zomer weer in te vliegen. In Ardooie was hij de sterkste van een kopgroep van zeven vluchters. In de sprint haalde de renner van Lotto-Soudal U23 het van de Nieuw-Zeelander Oliver Grave en Aäron Vervaeke.

 1. Gaëtan Coucke gaat met Malinwa in Cercle voor tweede zege en clean sheet op rij: “Van buitenaf waren er veel defensieve twijfels”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Gaëtan Coucke gaat met Malinwa in Cercle voor tweede zege en clean sheet op rij: “Van buitenaf waren er veel defensieve twijfels”

  Opluchting. Dat gevoel overheerste ook bij Gaëtan Coucke (24) na de 3-0-overwinning tegen Union. De nul is van het bord. “Die eerste driepunter maakte het deze week toch aangenamer op training”, aldus de doelman. Ook die andere nul is van de tabellen, die van de clean sheets. “Dat doet zeker deugd. Vooral omdat er geschreven werd dat we defensief kwetsbaar waren.”
 2. Audi met vader en zoon Longin, Dries Vanthoor, Peter Guelinckx en Nicolas Saelens topfavoriet in 44ste 24 Hours of Zolder
  Autosport

  Audi met vader en zoon Longin, Dries Vanthoor, Peter Guelinckx en Nicolas Saelens topfavo­riet in 44ste 24 Hours of Zolder

  Dit weekend staat met de 24 Hours of Zolder het traditionele hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship op het programma. De PK Carsport Audi R8 LMS GT2 van Peter Guelinckx, Bert Longin en Stienes Longin trekt als leider in de BK- tussenstand naar de roemruchte Limburgse etmaalrace en het trio krijgt voor de loodzware klassieker versterking van niemand minder dan officieel Audi Sport- rijder Dries Vanthoor, terwijl ook Nicolas Saelens present tekent. Het team start zaterdag om 16 uur als tweede op de startgrid, nadat het donderdagavond de pole voor amper vijf duizendsten van een seconde miste.