In de ploegkoers kon Gianluca Pollefliet zich aan de zijde van Noah Vandenbranden doorzetten.
Volledig scherm
In de ploegkoers kon Gianluca Pollefliet zich aan de zijde van Noah Vandenbranden doorzetten. © GDR

Gianluca Pollefliet kan terugblikken op geslaagde meeting in Gent: “Zalig om weer in competitie te kunnen koersen”

BaanwielrennenZes maand geleden werd Gianluca Pollefliet in de ploegkoers nog mooi vierde op het EK voor junioren. Sindsdien hield de coronapandemie hem uit competitie. Dit weekend kon de Hammenaar voor het eerst weer aan de slag tijdens de International Belgian Track Meeting. Hij deed dat voor het eerst als U23. De wereldtop was present.

 1. Pascal Smessaert over glorieperiode in Meetjesland: “SK Lovendegem is en blijft een warme, familiale club”

  Pascal Smessaert over glorieperi­o­de in Meetjes­land: “SK Lovendegem is en blijft een warme, familiale club”

  In april 1993 haalde SK Lovendegem het voor meer dan 3000 voetbalfans met 1-0 van Zottegem en die winst betekende dat de geelblauwen in vierde nationale aan de slag konden. In de jaren ‘70 had de club al een jaartje van nationaal voetbal geproefd. Bij deze promotie bleek Lovendegem beter gewapend. Zeven seizoenen lang was SK Lovendegem een te duchten ploeg in de bevorderingsreeks, maar in 2000 viel de degradatie niet te vermijden. Twee jaar later keerde het nog even terug in vierde. Met wisselend succes. In 2006 degradeerde het opnieuw. Intussen is SK Lovendegem een middenmoter in tweede provinciale.
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Remco-mania: Italiaanse koersfans vol lof over Evenepoel, “de toekomst van het wielrennen”
  Play
  Giro
  3

  Rem­co-ma­nia: Italiaanse koersfans vol lof over Evenepoel, “de toekomst van het wielrennen”

  12 mei
 2. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  4

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11 mei