Thierry Ambrose, hier tijdens de voorstelling voor aanvang van de match tegen Charleroi, moet KV Oostende mee aan doelpunten helpen.
Volledig scherm
Thierry Ambrose, hier tijdens de voorstelling voor aanvang van de match tegen Charleroi, moet KV Oostende mee aan doelpunten helpen. © Belga

Gewezen Man City-talent Thierry Ambrose moet KVO aan goals helpen: “Kompany was als grote broer voor mij”

Voetbal 1AKVO-spitsen Makhtar Gueye en Marko Kvasina krijgen er voorin een extra ploegmaat bij: Thierry Ambrose. De 24-jarige Fransman aast op persoonlijke revanche, nadat zijn vorige twee seizoenen in de Ligue 1 weinig succesvol waren. “Ik voel me hier erg gelukkig en ben klaar voor een nieuwe start”, aldus Ambrose, die een contract tekende tot 2024.

 1. Flanders Classics neemt over van Golazo bij de organisatie van de veldrit in Zonhoven: “Iconische wedstrijd moet blijven bestaan”
  Veldrijden

  Flanders Classics neemt over van Golazo bij de organisa­tie van de veldrit in Zonhoven: “Iconische wedstrijd moet blijven bestaan”

  Flanders Classics neemt de organisatie van de veldrit in Zonhoven over. Op die manier kan er op 24 oktober voor het eerst een Wereldbekercross in de legendarische kuil doorgaan. Daarmee gaat de overkoepelende organisator van de UCI Wereldbeker veldrijden in op de vraag van de gemeente Zonhoven om de cross toch te laten plaatsvinden. “Deze iconische wedstrijd moet blijven bestaan”, vertelt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel.
 2. Jens Zutterman nationaal kampioen bij de Nieuwelingen B: “Ik schonk mezelf een prachtig verjaardagscadeau”
  motorcross

  Jens Zutterman nationaal kampioen bij de Nieuwelin­gen B: “Ik schonk mezelf een prachtig verjaar­dags­ca­deau”

  De nieuwe kampioen bij de Nieuwelingen B in de MCLB luistert naar de naam Jens Zutterman. De 31-jarige schrijnwerker uit Ieper verzamelde maar liefst 192 punten op 200, wat resulteerde in een verpletterende voorsprong op zijn concurrenten. Met een dubbele reekszege in Lichtervelde zette Zutterman al een week voor de eigenlijke finales de kroon op zijn superseizoen.