Lorenzo De Groote (Adegem) en Gerd-Jan De Smet (r.) strijden om de bal.
Volledig scherm
Lorenzo De Groote (Adegem) en Gerd-Jan De Smet (r.) strijden om de bal. © Robby Verdickt

Gerd-Jan De Smet kijkt uit naar de topper tegen Merendree: “Bij Kleit met mijn gat in de boter gevallen”

VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE AFC Kleit-LS Merendree is dé topper van de speeldag in tweede provinciale A. Twee ploegen in topvorm, beiden sterker dan voor de start van het seizoen gedacht. Bij FC Kleit is linkerwinger Gerd-Jan De Smet (19) een speler die in het oog springt en mee aan de basis van de hoogconjunctuur bij de bezembindersploeg ligt. Hij hoopt dat zijn ploeg tegen Merendree op het elan van de voorbije weken kan doorgaan.

 1. Jorne Van Genechten (Witgoor Sport): “Mooi om zaterdag in Lille te kunnen hervatten”
  Voetbal derde nationale B

  Jorne Van Genechten (Witgoor Sport): “Mooi om zaterdag in Lille te kunnen hervatten”

  Bij Witgoor Sport trokken ze zaterdagavond tevreden de deur van de voorbereiding achter zich dicht. Het vriendschappelijk duel tegen Dessel, dat op 0-1 eindigde, bracht de bevestiging dat de troepen van trainer Patrick Van Houdt klaar zijn voor de strijd in derde nationale B. Voor Jorne Van Genechten eindigde de aanloop naar de tweede ronde met een valse noot. De aanvaller bleef tijdens de rust van de partij tegen Dessel ziek in de kleedkamer.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.