Gerben Thijssen (r.) werd in Veenendaal nipt geklopt door Dylan Groenewegen.
Volledig scherm
Gerben Thijssen (r.) werd in Veenendaal nipt geklopt door Dylan Groenewegen. © Photo News

Gerben Thijssen wint net niet, maar looft zijn ploegmaats: “Kippenvel toen ik zag hoe ze gewerkt hebben”

Wielrennen profsGerben Thijssen (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) haalde het in de Nederlandse semi-klassieker Veenendaal-Veenendaal net niet van Dylan Groenewegen (Team BikeExchange-Jayco). Thijssen werd nochtans perfect gepiloteerd, maar de Nederlandse topspurter was net iets sneller. De Genkenaar pakte in Veenendaal zijn vierde podiumplaats in drie weken. “Het loopt prima en dat is vooral het gevolg van mijn goed gevoel in de ploeg”, vertelt Thijssen.

  1. KVK-aanvoerder Kristof D’Haene is opnieuw topfit: “Ons doel is om zo hoog mogelijk te eindigen en vooral uit de gevarenzone te blijven”
    Voetbal jupiler pro league
    1

    KVK-aanvoerder Kristof D’Haene is opnieuw topfit: “Ons doel is om zo hoog mogelijk te eindigen en vooral uit de gevarenzo­ne te blijven”

    Linksachter Kristof D’Haene (32) miste de laatste vijf wedstrijden van het afgelopen seizoen door een barst in de rechtervoet. Van dat probleem is de KVK-aanvoerder ondertussen helemaal verlost en dat is er duidelijk aan te merken. D’Haene maakt een gretige indruk op training en lijkt klaar voor de competitiestart.