Sonja Skevin pakte afgelopen zondag de winst in de halve triatlon van Lievegem. De Gentse Kroatische zal ongetwijfeld dit seizoen nog meer van zich laten spreken.
Volledig scherm
Sonja Skevin pakte afgelopen zondag de winst in de halve triatlon van Lievegem. De Gentse Kroatische zal ongetwijfeld dit seizoen nog meer van zich laten spreken. © Robby Verdickt

Gent-Kroatische topper Sonja Skevin laat in Lievegem voor het eerst van zich spreken: “Zege doet beste verhopen voor rest van seizoen”

triatlonHeel wat triatlonkenners zullen afgelopen zondag de wenkbrauwen gefronst hebben bij het nieuws dat ene Sonja Skevin in de halve triatlon van Lievegem de winst pakte. In eigen land is de Kroatische een absolute topper en werd ze al ontelbare keren nationaal kampioene. Nu ze de komende jaren in Gent zal werken en studeren, wil ze ook in ons land naam en faam maken. “Uiteraard wil ik me tonen in België”, vertelt Skevin ambitieus.

  1. Nerveus Rupel Boom begint met valse noot aan competitie tegen promovendus Ninove (1-2): “We vergaten te voetballen”
    voetbal eerste nationale

    Nerveus Rupel Boom begint met valse noot aan competitie tegen promoven­dus Ninove (1-2): “We vergaten te voetballen”

    Rupel Boom begon furieus aan de wedstrijd en dat leverde al snel de voorsprong op via Abaz wiens voorzet slecht werd ingeschat door bezoekend doelman Van Den Noortgaete, 1-0. En hoewel de Steenbakkers daarna nog de beste kansen kregen op 2-0, Laverge moest een keer ingrijpen na een te korte terugspeelbal van Verkerken, sloop er zichtbaar meer nervositeit in de ploeg. In die mate zelfs dat Ninove de controle nam na rust en dat overwicht ook omzette in kansen én goals. Romero Gomez sloeg twee keer toe en zadelde Rupel Boom, onder toeziend oog van eigenaar Nathan Crockett, op met een eerste kater, 1-2 was de eindstand.