AA Gent-doelman Sinan Bolat: “Standard heeft twee kansen gehad, waaruit het evenveel keer scoorde. Het was een kopie van de vorige wedstrijd, die we hier speelden.”
Volledig scherm
AA Gent-doelman Sinan Bolat: “Standard heeft twee kansen gehad, waaruit het evenveel keer scoorde. Het was een kopie van de vorige wedstrijd, die we hier speelden.” © Photo News

Gent-doelman Bolat zag verlies met lede ogen aan: “Of ik penalty’s kan trappen?”

VOETBAL 1AAA Gent zag de kansen op Europees voetbal een serieuze knauw krijgen door de nederlaag bij Standard. De Buffalo’s misten in Luik kans na kans, met als triest dieptepunt de gemiste strafschop van Vadis Odjidja. Het enige voordeel was dat KV Mechelen een dag later ervoor kon zorgen dat KV Oostende niet nóg meer uitliep. Sinan Bolat zag het vanuit z'n doel met lede ogen aan.

 1. De Yellow Tigers kunnen hun fantastische prestaties tijdens deze ‘Volley Nations League’ in schoonheid afsluiten
  volleybal

  De Yellow Tigers kunnen hun fantasti­sche prestaties tijdens deze ‘Volley Nations League’ in schoonheid afsluiten

  De Yellow Tigers beginnen de slotweek van de ‘Volley Nations League’ met een paar opdrachten die - op papier - punten kunnen opleveren. Wanneer je kan stunten tegen bijvoorbeeld Servië en China, ook al waren die toplanden niet met hun sterkste team aanwezig, dan mag je misschien wel concluderen dat volgende drie confrontaties haalbaar moeten zijn voor het immer strijdlustig Belgisch team.
 2. Veertien Limburgers aan de start van het BK wielrennen bij de mannen
  Wielrennen BK profs

  Veertien Limburgers aan de start van het BK wielrennen bij de mannen

  Alle Limburgse profs, met uitzondering van de geblesseerde Roy Jans (Alpecin Fenix) staan zondag aan de start van het BK in Waregem. Dertien om precies te zijn en daarbij komt nog Simon Daniels die voor het Canadese XSpeed United Cycling Team rijdt. Kanshebbers zijn er altijd, al zal veel afhangen van het wedstrijdverloop. Wordt er gespurt, dan is Jasper Philipsen (Alpecin Fenix) niet kansloos. Misschien tekent Robbe Ghys (Sport Vlaanderen-Baloise) wel voor een herhaling van zijn prestatie in de Baloise Belgium Tour.
 3. Broers Laurens en Dries Vanthoor tegen elkaar in 24-uursraces van Le Mans en Spa
  autosport

  Broers Laurens en Dries Vanthoor tegen elkaar in 24-uursraces van Le Mans en Spa

  Dries en Laurens Vanthoor, de twee racende broers uit Limburg nemen het dit seizoen voor het eerst tegen elkaar op in Le Mans, in dezelfde klasse en in een identieke wagen. Zowel Dries als Laurens zullen het doen aan het stuur van een Porsche 991 RSR in de GT-klasse van het grootste ééndaagse sportevenement ter wereld. Enkele weken eerder strijden ze al tegen elkaar in de 24-uurs van Francorchamps, de grootste GT-wedstrijd ter wereld.