Benoit Vermeer komt na zijn transfer van Dikkelvenne naar Elene-Grotenberge bij de eersteprovincialer helemaal tot ontbolstering.
Volledig scherm
Benoit Vermeer komt na zijn transfer van Dikkelvenne naar Elene-Grotenberge bij de eersteprovincialer helemaal tot ontbolstering. © Geert De Rycke

Geneeskundestudent Benoit Vermeer zit bij Eendracht Elene-Grotenberge na zeven matchen aan zes goals

VOETBAL EERSTE PROVINCIALEEersteprovincialer Eendracht Elene-Grotenberge blijft leider en titelfavoriet Hogerop Kalken onder druk zetten. Als Kalken thuis tegen Drongen een steek laat vallen kan EEG in de derby’s thuis tegen Ardennen en bij Munkzwalm de periode pakken.

 1. Zieke Fanno Nijst (Olsa Brakel) moet topper tegen Petegem op computerscherm volgen: “Eerste keer in vijftien jaar als hoofdcoach”
  voetbal tweede nationale A

  Zieke Fanno Nijst (Olsa Brakel) moet topper tegen Petegem op computer­scherm volgen: “Eerste keer in vijftien jaar als hoofdcoach”

  Op leider Ninove na kruisen alle ploegen uit de top zes van het klassement in tweede nationale A woensdagavond de degens. Dat levert uiteraard enkele topaffiches op met Lokeren-Zwevezele en Sparta Petegem-Olsa Brakel (aftrap om 19.30 uur). Als Olsa de kloof met de kop van het klassement niet te groot wil laten worden, zal het minstens een punt moeten pakken op het veld van de sterke Spartanen. Die pakten immers recent negen op negen en scoorden veertien keer de voorbije drie wedstrijden.
 2. Nicolas Rommens (RWDM) assistkoning van 1B: “Ik probeer gewoon de ploeg te helpen waar ik kan”
  voetbal 1B

  Nicolas Rommens (RWDM) assistko­ning van 1B: “Ik probeer gewoon de ploeg te helpen waar ik kan”

  De competitie is precies halfweg in eerste klasse B. Leider Westerlo lijkt op weg naar de titel. De strijd om de tweede plaats, die recht geeft op een einderonde met de voorlaatste uit eerste klasse A, woedt echter in alle hevigheid. Liefst drie clubs staan op een gedeelde tweede plaats. Naast Waasland-Beveren en Deinze is dat ook RWDM, de club met het kleinste budget in de reeks.