Secretaris Filip Declerck en voorzitter Geert Seynaeve hopen dat KBC Kortemark dit jaar mee doet voor de prijzen.
Volledig scherm
Secretaris Filip Declerck en voorzitter Geert Seynaeve hopen dat KBC Kortemark dit jaar mee doet voor de prijzen. © VDB

Geert Seynaeve (KBC Kortemark): “Bekerfinale en play-offs zijn doelstellingen met gewijzigde spelerskern”

minivoetbal eerste nationaleVan minivoetballen was dit seizoen nauwelijks sprake. Het gaf de clubs de kans om na te denken over hun spelerskern naar volgend seizoen toe. De West-Vlaamse eersteklasser KBC Kortemark doet het alvast met een gewijzigde ‘look’. Vier jongens sluiten het hoofdstuk Kortemark af, terwijl vier spelers een overeenkomst met de club bereikten. 

 1. Jordi Meeus valt net naast het podium op het BK: “Vierde is mooi, maar ik koop er niks voor”
  Wielrennen BK Profs

  Jordi Meeus valt net naast het podium op het BK: “Vierde is mooi, maar ik koop er niks voor”

  Jordi Meeus (Bora-hansgrohe) eindigde in het BK in Waregem net naast het podium. De Lommelaar pakte de vierde plaats, een resultaat waarin hij in zijn eerste seizoen als prof best tevreden mee kan zijn. “Klopt, maar ik had de benen om mee te doen voor de winst. Het koersscenario was perfect voor mij, behalve dan dat de drie leiders niet meer gegrepen werden. Ik leg de riem er nu even af, daarna gaat de focus naar de Vuelta”, zegt Meeus.
 2. Brusselaar Anas Tahiri (ex-Lierse) verliet Eredivisie en begon voorbereiding met Roemeense kampioen Cluj: “Dromen van de Champions League”
  buitenlands voetbal

  Brusselaar Anas Tahiri (ex-Lier­se) verliet Eredivisie en begon voorberei­ding met Roemeense kampioen Cluj: “Dromen van de Champions League”

  Anas Tahiri trok vorige week de deur bij RKC Waalwijk na drie seizoenen achter zicht dicht en ging transfervrij naar de Roemeense kampioen Cluj. De 26-jarige middenvelder maakte in 2018, ook al einde contract, de overstap van Lierse waar hij ook het grootste deel van zijn opleiding kreeg. Met de transfer zet Tahiri een grote stap vooruit in zijn carrière, want van de degradatiestrijd in de Eredivisie gaat het nu naar de voorrondes van de Champions League.