Een fiere Geert Cool, voorzitter van Winkel Sport, kijkt uit naar het bekerduel in een uitverkocht Ter Schueren.
Volledig scherm
Een fiere Geert Cool, voorzitter van Winkel Sport, kijkt uit naar het bekerduel in een uitverkocht Ter Schueren. © VDB

Geert Cool (Winkel Sport): “Bekermatch tegen RC Genk wordt voor iedereen een voetbalfestijn”

voetbal beker van BelgiëWoensdag 27 oktober wordt een hoogdag in de clubgeschiedenis van eerstenationaler Winkel Sport. De ploeg van coach Jeffry Verhoeven wist zich ten koste van buur en rivaal Mandel United te plaatsen voor de zestiende finales van de beker van België en krijgt woensdagavond niemand minder dan bekerhouder RC Genk over de vloer. Ter Schueren is alvast uitverkocht. 

  1. T1 Steve Bould en Lommel SK slikken in slotminuten de gelijkmaker: “De ontgoocheling is groot, want we laten twee punten liggen”

    T1 Steve Bould en Lommel SK slikken in slotminu­ten de gelijkma­ker: “De ontgooche­ling is groot, want we laten twee punten liggen”

    T1 Steve Bould van Lommel SK voerde twee wijzigingen door ten opzichte van de partij tegen Club NXT. In de spits terug de Braziliaan Caué en achterin Lemoine. Stijn Wuytens viel in laatste instantie gekwetst uit en Kadiri verdween naar de bank. Het werd een wedstrijd zonder veel doelgevaar, maar Lommel SK leek op weg naar de zege, na een knap doelpunt van Agustin Anello. De rode kaart voor Vancsa en de gelijkmaker van Myny bezorgden de Noord-Limburgers een koude douche.
  2. Kyan Vaesen (21) grijpt zijn kans en schiet frivool voetballend Westerlo voorbij KV Mechelen (2-0): “Héél blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen”

    Kyan Vaesen (21) grijpt zijn kans en schiet frivool voetbal­lend Westerlo voorbij KV Mechelen (2-0): “Héél blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen”

    De sterke thuisreputatie van KVC Westerlo liet het de voorbije maanden wat afweten, maar daar hebben de Kemphanen nu op overtuigende wijze komaf mee gemaakt. Met bijwijlen wervelend voetbal werd KV Mechelen zaterdag vlotjes opzij gezet. Na negentig minuten stond er 2-0 op het scorebord, maar de score had best hoger kunnen oplopen.