Het volledig buitenlandse podium van de laatste Johan Museeuw Classic met Rindert Buiter, winnaar Jon Rye-Johnsen en Mike Bronswijk geflankeerd door clubsecretaris Dirk Finaut.
Volledig scherm
Het volledig buitenlandse podium van de laatste Johan Museeuw Classic met Rindert Buiter, winnaar Jon Rye-Johnsen en Mike Bronswijk geflankeerd door clubsecretaris Dirk Finaut. © VDB

Geen UCI-koers voor junioren meer in Gistel: “Almaar moeilijker en duurder om Johan Museeuw Classic te organiseren”

WIELRENNEN JUNIORENKoninklijke Sportclub Gistel organiseert in 2022 geen UCI-wedstrijd voor junioren. Die internationale race wordt vervangen door regionale koersen voor nieuwelingen en junioren. Beide met een aanlokkelijke prijzenpot.

 1. Lommels team Belgium Racing met duidelijke agenda naar Zandvoort voor vijfde en zesde race van de Porsche Carrera Cup
  autosport

  Lommels team Belgium Racing met duidelijke agenda naar Zandvoort voor vijfde en zesde race van de Porsche Carrera Cup

  Op het Formule 1-circuit van Zandvoort besluit de Porsche Carrera Cup Benelux dit weekend de eerste helft van het seizoen 2022. Belgium Racing kende tot dusver een enerverende campagne en is vastberaden om aan de Nederlandse kust het tij te doen keren bij de derde van in totaal zes afspraken. Vorig jaar won het Belgische team nog beide manches op CM.com Circuit Zandvoort en ook in 2022 willen zowel Koen Wauters als Dylan Derdaele hun puntensaldo stevig aandikken. Beide heren zijn bovendien vastberaden om met eremetaal naar België terug te keren.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. BMW viermaal winnaar tijdens tweede manche van de Zolder Sprint Series: “Al jaren de kweekvijver voor nieuw talent in onze sport”
  motorsport

  BMW viermaal winnaar tijdens tweede manche van de Zolder Sprint Series: “Al jaren de kweekvij­ver voor nieuw talent in onze sport”

  Op Circuit Zolder vond vandaag de tweede manche van de Zolder Sprint Series 2022 plaats. Op het programma stonden opnieuw vier sprintwedstrijden, twee voor de Cup en twee voor de Supercup, allemaal als onderdeel van het Vlaams kampioenschap motoren snelheid. Het warme weer had zeker zijn aandeel in het verloop van de competitie, waar Fedrik Matthys (BMW) in de Cup en Yan Ancia (BMW) in de Supercup de grote winnaars werden.