De Antwerpse clubs Oxaco, Gembo en Guco Lier liggen uit de Beker van België.
Volledig scherm
De Antwerpse clubs Oxaco, Gembo en Guco Lier liggen uit de Beker van België. © BELGA

Geen stuntwerk voor tweedeklassers: Oxaco, Gembo en Guco liggen uit de beker van België

BASKETBAL 1/16 FINALES BEKER VAN BELGIËDe 1/16 finales van de Beker van België hebben tot nu toe nog geen verrassing opgeleverd. Vrijdag werden Kortrijk en Guco al gewipt. Zaterdag werden Oxaco en Gembo op hun beurt uitgeschakeld. Het heeft niet mogen zijn. De clubs uit de BNXT Leauge zijn een maatje te groot.

 1. Laurens Desot en Beaufort Middelkerke pakken achttien op achttien: “Gemiste start is vergeten”
  voetbal vierde provinciale A

  Laurens Desot en Beaufort Middelker­ke pakken achttien op achttien: “Gemiste start is vergeten”

  Beaufort Middelkerke startte het seizoen als een van de titelfavorieten in vierde provinciale A, maar gaf in de eerste weken niet meteen thuis met een vijf op achttien. De kustploeg herpakte zich nadien wonderwel en wist ondertussen al zes wedstrijden op rij te winnen. Beaufort klimt zo op tot de vierde plaats, op twee punten van leiders Koksijde-Oostduinkerke en Adinkerke, en tot op één punt van Kortemark.
 2. Jentl Vankrunkelsven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”
  voetbal eerste provinciale

  Jentl Vankrun­kels­ven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”

  In eerste provinciale hebben de spelers van Berg en Dal er een vrij weekend opzitten. Omwille van de interland van de Rode Duivels werd het duel in ‘s Gravenwezel-Schilde verschoven naar de eerste zondag van januari. Dat betekent dat de spelers van de Meerhoutse formatie voor een bijzonder drukke periode staan. Zondag is er om te beginnen het prestigeduel voor eigen volk tegen Retie.
 1. Niels Loriers met FC Lebbeke tegen Lyra-Lierse: “Tegenstander staat momenteel zwaar onder zijn mogelijkheden geklasseerd”
  Voetbal Tweede Nationale B

  Niels Loriers met FC Lebbeke tegen Ly­ra-Lier­se: “Tegenstan­der staat momenteel zwaar onder zijn mogelijkhe­den geklas­seerd”

  Zaterdagavond staat FC Lebbeke voor een verraderlijke verplaatsing naar Lyra-Lierse. De Pallieters staan met hun tiende plaats momenteel maar in de middenmoot van tweede nationale B. Toch gaat menigeen ervan uit dat de ploeg meer kwaliteiten heeft. Voor de Lebbekenaren – zestiende in de ranking – is ieder punt dan weer welkom.