Julien Van De Vyver ziet zijn ploeg woensdagavond niet in actie komen.
Volledig scherm
Julien Van De Vyver ziet zijn ploeg woensdagavond niet in actie komen. © Dick Demey

Geen Europese wedstrijd voor LVL als gevolg van quarantaine

Volleybal Challenge CupLVL Genk speelt woensdagavond niet tegen Oostende in de terugwedstrijd van de Challenge Cup. Het Limburgse team moet in quarantaine. Dat is het gevolg van hoogrisicocontacten tijdens de competitiematch vorig weekend in Michelbeke. Of de annulering van de match ook betekent dat Genk forfait moet geven, is nog niet duidelijk. “De supervisor van de CEV probeert de Europese federatie te bereiken, maar dat lukt voorlopig niet. We kennen de gevolgen nog niet”, vertelt manager Pieter Walbers.

 1. Coach Jan Schoefs (Belisia): “Op bepaalde momenten zit het dan ook nog eens tegen”
  voetbal 2NB

  Coach Jan Schoefs (Belisia): “Op bepaalde momenten zit het dan ook nog eens tegen”

  Je hebt zo van die ploegen, die je echt niet liggen. Na vier onderlinge confrontaties over de voorbije twee seizoenen, slaagde Belisia er niet in tegen Cappellen ook maar één punt te behalen. Niet dat er over de inzet te klagen viel, verre van zelfs. Maar toen Falke Vandecaetsbeek op het uur dan toch de gelijkmaker aantekende en scheidsrechter Claes het doelpunt valideerde, kwam hij luttele seconden later op die beslissing terug. In alle sereniteit en rust, was Marnic Claes bereid zijn ommezwaai bij ons toe te lichten. “Het leer sprong op tegen de hand van Vandecaetsbeek, die snoeihard uithaalde en knap scoorde. Ik wees meteen naar het midden, maar besefte gelijk dat dit niet juist was. Ik kwam dan meteen terug op mijn beslissing en keurde vervolgens de treffer af. Sneu voor Belisia, maar wel correct naar mijn gevoel”, aldus de ref.
 2. KSK Heist blijft steken op een gelijkspel bij VK Tienen, maar blijft wel al 13 speeldagen ongeslagen: “Onze prestatie kon beter”
  voetbal 1N

  KSK Heist blijft steken op een gelijkspel bij VK Tienen, maar blijft wel al 13 speeldagen ongeslagen: “Onze prestatie kon beter”

  Wie doet beter? Dertien wedstrijden ongeslagen, acht keer gewonnen, vijf keer gelijk, waarvan drie keer tegen de top-2: 29 op 39. Een fraaie tussenbalans. Met zo’n cijfers op het recente palmares verwacht je uiteraard meer wanneer je naar het kunstgrasveld van Tienen trekt. Maar zo zit het spelletje niet in mekaar. Wiskundige logica en voetbal, het gaat niet altijd samen. Om een overwinning te mogen claimen in Tienen, schortte er iets aan de eigen prestatie. Al had op het einde de bal ook nog op de stip gekund.
 3. Ruud Vormer (Zulte Waregem) hoopt vanavond op stunt tegen Union: “Met dezelfde ingesteldheid zoals tegen Anderlecht”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Ruud Vormer (Zulte Waregem) hoopt vanavond op stunt tegen Union: “Met dezelfde ingesteld­heid zoals tegen Anderlecht”

  Droomt Zulte Waregem nog van een bekerfinale na het thuisverlies tegen KV Mechelen? Of vestigt het beter al zijn aandacht op de ‘operatie redding’ in de competitie, met vanavond de trip naar het Dudenpark in Vorst? Ruud Vormer, sinds een maand het brein op het Waregemse middenveld, kiest niet. “We zijn tegen Mechelen nog niet uitgeteld, en waarom zouden we op Union niet kunnen verrassen? Dat deden we in Anderlecht toch ook.”
 1. Julie Brouwers wordt knap tiende op het WK, maar moet wel op zoek naar een nieuwe ploeg: “Team wil inzetten op de jeugd”
  Veldrijden WK beloften

  Julie Brouwers wordt knap tiende op het WK, maar moet wel op zoek naar een nieuwe ploeg: “Team wil inzetten op de jeugd”

  Julie Brouwers heeft een knappe tiende plaats gepakt op het WK in Hoogerheide. De uit Ham afkomstige belofte zette na een minder goede start de achtervolging in en streed lange tijd met de Amerikaanse Madigan Munro voor de tiende stek. “Ik geraakte ze niet kwijt en ze wilde niet overnemen. Bij de laatste passage over de balken heb ik nog eens alles gegeven”, vertelt Brouwers die ook minder goed nieuws had. “Deceuster-Bonache heeft me op straat gezet. De ploeg wil inzetten op de jeugd.”
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 3. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.