Jasper Kaesemans begrijpt niet waarom de beslissing om te annuleren zo laat viel.
Volledig scherm
Jasper Kaesemans begrijpt niet waarom de beslissing om te annuleren zo laat viel. © Tresignie

Geen Ardense Pijl voor Jasper Kaesemans: “Alle voorbereidingen waren voor niets”

Wielrennen beloftenZondag zou in Stavelot de Ardense Pijl worden gereden. Voor een aantal Belgische beloften was het een mooie kans om het seizoen op te starten. Jasper Kaesemans was een van hen. Tot woensdagnamiddag. Toen kreeg de renner van het Urbano Cycling team plots te horen dat de beloftenklassieker werd geschrapt.

 1. Gent-Kroatische topper Sonja Skevin laat in Lievegem voor het eerst van zich spreken: “Zege doet beste verhopen voor rest van seizoen”
  triatlon

  Gent-Kroatische topper Sonja Skevin laat in Lievegem voor het eerst van zich spreken: “Zege doet beste verhopen voor rest van seizoen”

  Heel wat triatlonkenners zullen afgelopen zondag de wenkbrauwen gefronst hebben bij het nieuws dat ene Sonja Skevin in de halve triatlon van Lievegem de winst pakte. In eigen land is de Kroatische een absolute topper en werd ze al ontelbare keren nationaal kampioene. Nu ze de komende jaren in Gent zal werken en studeren, wil ze ook in ons land naam en faam maken. “Uiteraard wil ik me tonen in België”, vertelt Skevin ambitieus.
 2. Yoran Deschepper gaat op het BK voor een medaille op de 100m en de 200m: “De concurrentie is groot, maar ik geloof in mijn kansen”

  Yoran Deschepper gaat op het BK voor een medaille op de 100m en de 200m: “De concurren­tie is groot, maar ik geloof in mijn kansen”

  Dit weekend worden in het koning Boudewijnstadion te Brussel de Belgische kampioenschappen atletiek afgewerkt. Op de 100m en de 200m wordt het aan West-Vlaamse kant vooral uitkijken naar de prestaties van Yoran Deschepper. De Diksmuidenaar mag op beide ambities medailleambities koesteren. “Maar om op het podium te staan zal ik allicht tweemaal een persoonlijk record moeten lopen”, zegt hij.