Joris Haex (midden), toen nog in de uitrusting van DAVO, rijdt dit seizoen voor Acrog Balen en had gehoopt zijn seizoen te kunnen starten in de Ardense Pijl.
Volledig scherm
Joris Haex (midden), toen nog in de uitrusting van DAVO, rijdt dit seizoen voor Acrog Balen en had gehoopt zijn seizoen te kunnen starten in de Ardense Pijl. © Meurs

Geen Ardense Pijl, dus geen seizoensbegin voor Joris Haex: “Serieus teleurgesteld”

Wielrennen beloftenMet z’n zessen waren ze, de Limburgse beloften die zondag aan hun seizoen zouden beginnen tijdens de Ardense Pijl. Zouden, want vier dagen voor de beloftenklassieker kregen de deelnemende ploegen te horen dat de wedstrijd toch niet doorgaat. “Dat is een serieuze streep door de rekening en een zoveelste tegenslag”, vertelt Joris Haex. “Ik begrijp het niet, de wedstrijd heeft toch een UCI 1.2.-kwalificatie.”

 1. Marc Schneider vindt oude bekenden terug bij Waasland-Beveren: “Maar ik maak er geen Zwitserse enclave van”
  VOETBAL EERSTE KLASSE B

  Marc Schneider vindt oude bekenden terug bij Waas­land-Beveren: “Maar ik maak er geen Zwitserse enclave van”

  Marc Schneider(40) heeft de afgelopen week z’n team bij Waasland-Beveren voor de eerste keer aan het werk gezien op training. De Zwitserse coach vond bij de Leeuwen met Leonardo Bertone en Felix Bastians al twee oude bekenden terug en haalde er met Chris Kablan (26) nog eentje binnen. De kersverse hoofdcoach geeft echter aan dat hij er geen Zwitserse enclave wil van maken. Een kennismaking.
 2. Jordi Meeus valt net naast het podium op het BK: “Vierde is mooi, maar ik koop er niks voor”
  Wielrennen BK Profs

  Jordi Meeus valt net naast het podium op het BK: “Vierde is mooi, maar ik koop er niks voor”

  Jordi Meeus (Bora-hansgrohe) eindigde in het BK in Waregem net naast het podium. De Lommelaar pakte de vierde plaats, een resultaat waarin hij in zijn eerste seizoen als prof best tevreden mee kan zijn. “Klopt, maar ik had de benen om mee te doen voor de winst. Het koersscenario was perfect voor mij, behalve dan dat de drie leiders niet meer gegrepen werden. Ik leg de riem er nu even af, daarna gaat de focus naar de Vuelta”, zegt Meeus.