Alix Gerniers (l., Gantoise) in duel met de Argentijnse Rocio Emme van Dragons. Gantoise won de eerste finalewedstrijd met 3-0.
Volledig scherm
Alix Gerniers (l., Gantoise) in duel met de Argentijnse Rocio Emme van Dragons. Gantoise won de eerste finalewedstrijd met 3-0. © Belga

Gantoise zet eerste stap richting titel met 3-0-winst in heenmatch finale tegen Dragons

HOCKEY FINALE PLAY-OFFS VROUWENIn de eerste finalewedstrijd van de play-offs bij de vrouwen maakte Gantoise zaterdag de favorietenrol waar. Twee Gentse doelpunten in kwart drie nekten Dragons: 3-0. Morgen moét Dragons winnen om shoot-outs uit de brand te slepen. 

 1. Bezieler Nick Celis kijkt vooruit naar het olympisch 3x3 basketbaltoernooi: “Eerste doel is top zes, dat geeft ons de kans om verder te dromen”

  Bezieler Nick Celis kijkt vooruit naar het olympisch 3x3 basketbal­toer­nooi: “Eerste doel is top zes, dat geeft ons de kans om verder te dromen”

  Het succesverhaal leest als een droom: vier basketamateurs dwingen op het kwalificatietoernooi voor 3x3 basketbal tegen al hun professionele tegenstanders een olympisch ticket af. Twee dagen na de kwalificatie worden zij al weer bij hun werkgever verwacht. Voor Nick Celis, Thierry Marien, Thibaut Vervoort en Raf Bogaerts is dit geen droom. Dit viertal mag zich binnen enkele weken opmaken voor het grootste sportevenement van de wereld: de Olympische Spelen in Tokio.
 2. Rupel Boom in verregaande onderhandelingen met buitenlandse investeerders. Kamiel Coenaerts: “Het dossier ligt bij onze juristen”
  voetbal eerste nationale

  Rupel Boom in verregaan­de onderhande­lin­gen met buitenland­se investeer­ders. Kamiel Coenaerts: “Het dossier ligt bij onze juristen”

  Ondergaat Rupel Boom binnenkort een gedaanteverandering? Het kan zomaar, want de onderhandelingen tussen het clubbestuur en een buitenlandse investeerdersgroep gaan de goede kant uit. Dat de Steenbakkers oplossingen zochten om een gezonde toekomst voor de club te garanderen, was niets nieuws. Daarover communiceerde het clubbestuur eerder al. Nu is het dus alleen nog wachten op een akkoord.