Jasper Buyl in actie tegen Franco Jelovcic (Halle-Gooik).
Volledig scherm
Jasper Buyl in actie tegen Franco Jelovcic (Halle-Gooik). © Gmax

FT Antwerpen hervat competitie met topper tegen Chatelet: “Stand geeft een vertekend beeld”

Futsal eerste nationaleMet 3 op 9 kan men in Antwerpen bezwaarlijk spreken over een geslaagde competitiestart. Toch zeggen de cijfers niet alles. Vrijdag hervat Antwerpen de competitie met een topaffiche in eigen huis tegen ‘nieuwkomer’ Chatelet. De Henegouwers lieten evenmin een overweldigende indruk.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Timo Kielich tekent profcontract, maar komt voorlopig niet in actie: “Ik mik op de eindejaarsperiode”
  Veldrijden

  Timo Kielich tekent profcon­tract, maar komt voorlopig niet in actie: “Ik mik op de eindejaars­pe­ri­o­de”

  Het heeft lang geduurd, maar Timo Kielich mag zich dan toch profcrosser noemen. De bronzen medaillewinnaar van het WK bij de beloften in Oostende tekende een contract bij Iko-Crelan, één van de ploegen uit de stal van de broers Roodhooft. Voorlopig zal de Alkenaar nog niet te zien zijn in rood-groene shirt want Kielich mag pas begin november weer trainen. “Een ontsteking in de knie houdt me voorlopig nog van de fiets. Als ik vanaf 3 november weer mag trainen, hoop ik in de eindejaarsperiode wedstrijden te kunnen rijden”, vertelt Kielich.