Om beginnende rijders en copiloten wegwijs en snel progressie te laten maken, is er voortaan de Belgian Rally Academy, een uniek opleidingstraject met professionele begeleiding.
Volledig scherm
Om beginnende rijders en copiloten wegwijs en snel progressie te laten maken, is er voortaan de Belgian Rally Academy, een uniek opleidingstraject met professionele begeleiding. © RV

Fré Jonckheere en rallykampioen Vincent Verschueren richten Belgian Rally Academy op: “De ultieme droom is om een nieuwe Neuville te kunnen opleiden”

AutosportDe Belgische rallysport verkeert in goede gezondheid. Het Belgian Rally Championship staat internationaal hoog aangeschreven, de startvelden zijn goed gevuld en over enkele weken is het Wereldkampioenschap Rally voor de eerste keer te gast in ons land.

 1. Martijn Hansen en KFC Diepenbeek staan voor twee belangrijke weken: “We hebben de start alleszins niet gemist”
  VOETBAL DERDE PROVINCIALE A

  Martijn Hansen en KFC Diepenbeek staan voor twee belangrij­ke weken: “We hebben de start alleszins niet gemist”

  Twee maanden geleden werd hij peter van Elouise en amper een weekje geleden verwelkomde hij samen met vrouwtje Lore Vic. Het moet gezegd dat Martijn Hansen dezer dagen op een wolkje leeft. Net als KFC Diepenbeek trouwens, waarmee de vinnige centrumverdediger duidelijk de seizoenstart niet gemist heeft. De club staat samen met Jekervallei Sluizen en KMR Biesen ongeslagen aan de leiding in derde provinciale A. Toevallig zijn dat ook de twee tegenstrevers die Diepenbeek de eerstvolgende twee weken bekampt.
 2. Sam Valcke (FCV Dender): “Het harde labeur op training zal zijn vruchten afwerpen”
  voetbal eerste nationale

  Sam Valcke (FCV Dender): “Het harde labeur op training zal zijn vruchten afwerpen”

  Sam Valcke straalt weer. Een kruisbandoperatie aan de knie, de naweeën ervan en de coronacrisis waren er de oorzaak van dat de 28-jarige spits twee jaar lang inactief was. Wat was hij blij dat hij vorig weekend tegen Knokke met FCV Dender voor het eerst aan de aftrap kwam. Scoren lukte nog niet, maar zijn prestatie was prima. Pikt hij zaterdagavond tegen La Louvière Centre zijn eerste competitiegoal mee?
 3. Quinten Hermans trekt met goed gevoel naar eerste cross: “Heel tevreden over mijn wegcampagne”
  Wielrennen profs

  Quinten Hermans trekt met goed gevoel naar eerste cross: “Heel tevreden over mijn wegcampag­ne”

  Quinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) reed deze week met de GP Denain zijn laatste wegwedstrijd van het seizoen. De Looienaar last geen rustpauze in, want zaterdag staat hij al aan de start van de Ethias Cross in Bredene. Hermans heeft er een opvallende wegcampagne opzitten met een aantal toptienplaatsen, maar met vooral veel aanvalswerk. “Ik heb veel geleerd, onder meer dat ik kan meespelen in de finales van grote wedstrijden”, vertelt Hermans.
 1. Daniel Ternest (LS Merendree) kijkt uit naar derby tegen Poesele: “Het wordt zaak om te bevestigen”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE A

  Daniel Ternest (LS Merendree) kijkt uit naar derby tegen Poesele: “Het wordt zaak om te bevestigen”

  LS Merendree en FC Poesele werden in tweede provinciale A als potentiële revelaties getipt. En voorlopig lossen zij ook de verwachtingen in. Merendree kwam met een 6 op 9 aardig uit de startblokken, Poesele parkeerde zich vorige week na een 7 op 9 op de derde plaats. Daniel Ternest nodigde ex-ploegmaat Robin Dossche - nu aan de slag bij FC Poesele - uit voor wat hulp bij de verbouwingen. Wij vroegen hem of hij wat wijzer werd over de te verwachten aanpak van FC Poesele in de derby van komend weekend.