Francky Dury was er bij toen SV Zulte Waregem in 2001 ontstond uit het samengaan van Zultse VV en SV Waregem. Van de twintig jaar die volgden miste hij amper anderhalf seizoen, maar alle grote triomfen van de fusieclub droegen zijn signatuur.
Volledig scherm
Francky Dury was er bij toen SV Zulte Waregem in 2001 ontstond uit het samengaan van Zultse VV en SV Waregem. Van de twintig jaar die volgden miste hij amper anderhalf seizoen, maar alle grote triomfen van de fusieclub droegen zijn signatuur. © BELGA

FRANCKY DURY kijkt met trots terug op 20 jaar Zulte Waregem (deel 1): “Vijf onvergetelijke hoogtepunten”

Zaterdag begint SV Zulte Waregem aan de 21ste competitie sinds de fusie tussen Zultse VV en SV Waregem, de 17de opeenvolgende in de hoogste reeks. Francky Dury, die als succescoach liefst achttien en een half van die twintig jaar vanop de eerste rij meemaakte, kijkt samen met ons even in de achteruitkijkspiegel. In deel 1 blikt hij terug op de vijf absolute hoogtepunten, waarvan het mooiste ook zijn grootste ontgoocheling werd. Want echte dieptepunten kende Dury met Essevee eigenlijk niet: “We hebben mindere jaren gehad, maar we wisten ons steeds 5 matchen voor het einde te handhaven en zijn nooit gedegradeerd. Dat zou pas een dieptepunt zijn geweest.”

  1. Olsa Brakel pakt meer dan verdiend punt bij Sparta Petegem: “En dat met vier jongeren in de ploeg”
    Voetbal Tweede nationale A

    Olsa Brakel pakt meer dan verdiend punt bij Sparta Petegem: “En dat met vier jongeren in de ploeg”

    Olsa Brakel heeft zich op een meer dan degelijke manier herpakt na de pijnlijke thuisnederlaag van vorige week op eigen veld tegen Dikkelvenne. Tegen uittredend kampioen Sparta Petegem keek geel-zwart al vlug tegen een achterstand aan, maar D’Hondt en Cordie deden hun ploeg dromen van een stunt. Een verdedigend schoonheidsfoutje zorgde uiteindelijk nog voor de gelijkmaker, zodat Olsa met een dubbel gevoel op de puntendeling terugblikte.