Francky Dury was er bij toen SV Zulte Waregem in 2001 ontstond uit het samengaan van Zultse VV en SV Waregem. Van de twintig jaar die volgden miste hij amper anderhalf seizoen, maar alle grote triomfen van de fusieclub droegen zijn signatuur.
Volledig scherm
Francky Dury was er bij toen SV Zulte Waregem in 2001 ontstond uit het samengaan van Zultse VV en SV Waregem. Van de twintig jaar die volgden miste hij amper anderhalf seizoen, maar alle grote triomfen van de fusieclub droegen zijn signatuur. © BELGA

FRANCKY DURY kijkt met trots terug op 20 jaar Zulte Waregem (deel 1): “Vijf onvergetelijke hoogtepunten”

Zaterdag begint SV Zulte Waregem aan de 21ste competitie sinds de fusie tussen Zultse VV en SV Waregem, de 17de opeenvolgende in de hoogste reeks. Francky Dury, die als succescoach liefst achttien en een half van die twintig jaar vanop de eerste rij meemaakte, kijkt samen met ons even in de achteruitkijkspiegel. In deel 1 blikt hij terug op de vijf absolute hoogtepunten, waarvan het mooiste ook zijn grootste ontgoocheling werd. Want echte dieptepunten kende Dury met Essevee eigenlijk niet: “We hebben mindere jaren gehad, maar we wisten ons steeds 5 matchen voor het einde te handhaven en zijn nooit gedegradeerd. Dat zou pas een dieptepunt zijn geweest.”

  1. Shabani M’Faume Ramadhani en leider Willebroekse winnen topper en slaan al vijfpuntenkloof: “We willen kampioen worden”
    VOETBAL DERDE PROVINCIALE B

    Shabani M’Faume Ramadhani en leider Willebroek­se winnen topper en slaan al vijfpunten­kloof: “We willen kampioen worden”

    Is de kampioen in derde provinciale B nu al bekend? Toegegeven, het is wat kort door de bocht, maar feit is wel dat Willebroekse na vier speeldagen al vijf punten los staat in de rangschikking met een perfect rapport. Shabani M’Faume Ramadhani was zondag met drie goals de grote man in de topper tegen Sint-Martinus Halle (4-1). Een hattrick waarmee de 36-jarige middenvelder zijn seizoenstotaal aandikte tot zes stuks.