Niels Delbeke neemt een strafworp tijdens de eerste training. De komende weken speelt Floriant elke zondag een onderlinge wedstrijd.
Volledig scherm
Niels Delbeke neemt een strafworp tijdens de eerste training. De komende weken speelt Floriant elke zondag een onderlinge wedstrijd. © Geert De Rycke

Floriant Merelbeke kan na zeven maanden weer in wedstrijdvorm trainen: “Als uitgelaten kinderen”

KORFBALFloriant Merelbeke werkte afgelopen zondag voor het eerst sinds oktober een volwaardige groepstraining af. Aanwinst Shiara Driesen en vijf andere ploegmaats blijven in de bubbel van de Belgian Diamonds en trainden niet. 

  1. Voor scheidsrechters Guido Verheyen en Joël Bollen was de pandemie geen reden om uit te rusten: “We legden meer kilometers af dan ooit”

    Voor scheids­rech­ters Guido Verheyen en Joël Bollen was de pandemie geen reden om uit te rusten: “We legden meer kilometers af dan ooit”

    Niet alleen voor de clubs en de spelers was de coronapandemie de twee voorbije seizoenen een spelbreker. Ook de scheidsrechters bleven op hun honger. Elke week keken ze uit naar het weekend, de wedstrijden en alles daar om heen. En ja, ze missen het spelletje, het gemekker van spelers en trainers, en achteraf het drankje en het nakaarten in de kantine. Ook Guido Verheyen en Joël Bollen konden hun hobby niet uitoefenen. Toch bleven ze al die tijd voort trainen. De ene wat fanatieker dan de andere.