Florian Glesner van Tongeren zet zich door tegen Marco Vernooy van Sporting Pelt.
Volledig scherm
Florian Glesner van Tongeren zet zich door tegen Marco Vernooy van Sporting Pelt. © Borgerhoff

Florian Glesner (Handbal Tongeren): “Ons optrekken aan sterke tweede helft tegen Pelt voor start van mini-competitie tegen Visé”

HandbalHandbal Tongeren tegen Sporting Pelt was de laatste oefenwedstrijd voor de start van de mini-competitie. De eerste minuten waren evenwichtig, maar dan nam Pelt de bovenhand in de eerste helft. Na de rust kon Tongeren met een uitmuntende Florian Glesner (28) aandringen en kwam zeven minuten voor tijd op gelijke hoogte. Door Vandebeeck en Tommie Falke konden vlak daarop scoren. Pelt haalde het met een 29-31-overwinning. Luikenaar Florian Glesner werd topschutter met zes treffers en zat met een dubbel gevoel.

 1. Serge Spooren (Sezoens Achilles Bocholt): “Verdiende bekerwinst in een spannende finale tegen Visé”

  Serge Spooren (Sezoens Achilles Bocholt): “Verdiende bekerwinst in een spannende finale tegen Visé”

  Het handbal kreeg zaterdagavond de verdiende aandacht met een rechtstreekse uitzending op Sporza van de finale voor de Beker van België tussen Sezoens Achilles Bocholt en Visé. Het werd een spannende, knappe partij waar de Damburgers met een sterke collectieve prestatie verdiend de vijfde bekerwinst, na een 29-25-overwinning konden behalen. Scherpschutter Serge Spooren (27) die net zoals Quinten Colman zeven keer raak trof was dolgelukkig dat de beker een jaartje langer in de trofeeënkast mag blijven staan.
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei