Toon Aerts en Thomas Pidcock tijdens de voorlopig laatste cross in de kuil in Zonhoven in 2019.
Volledig scherm
Toon Aerts en Thomas Pidcock tijdens de voorlopig laatste cross in de kuil in Zonhoven in 2019. © Photo News

Flanders Classics neemt over van Golazo bij de organisatie van de veldrit in Zonhoven: “Iconische wedstrijd moet blijven bestaan”

Veldrijden ProfsFlanders Classics neemt de organisatie van de veldrit in Zonhoven over. Op die manier kan er op 24 oktober voor het eerst een Wereldbekercross in de legendarische kuil doorgaan. Daarmee gaat de overkoepelende organisator van de UCI Wereldbeker veldrijden in op de vraag van de gemeente Zonhoven om de cross toch te laten plaatsvinden. “Deze iconische wedstrijd moet blijven bestaan”, vertelt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel.

  1. Cruciaal tweeluik voor Dayne Clarebout en SV Diksmuide vlak voor winterstop: “Rechtstreekse concurrenten een hak zetten”
    voetbal eerste provinciale

    Cruciaal tweeluik voor Dayne Clarebout en SV Diksmuide vlak voor winterstop: “Recht­streek­se concurren­ten een hak zetten”

    SV Diksmuide staat met 24 punten op een zevende plaats in eerste provinciale. Al zijn de marges klein in de linkerkolom, met amper zeven punten verschil tussen competitieleider Wevelgem en nummer acht Waregem. De Boterjongens sluiten het jaar 2022 af met twee duels tegen rechtstreekse concurrenten uit de subtop van het klassement.