Aj Brodeur kan Levi Randolph (Filou Oostende) niet beletten te scoren.
Volledig scherm
Aj Brodeur kan Levi Randolph (Filou Oostende) niet beletten te scoren. © VDB

Filou Oostende walst over Mechelen in eerste finaleduel: “Het verleden telt niet, enkel het heden”

Basketbal BNXT League“Het staat 1-0 en meer niet”, aldus coach Dario Gjergja na de 103-60-monsterzege van zijn Filou Oostende in het eerste finaleduel van de Belgische play-offs tegen Kangoeroes Mechelen. De weg naar een elfde titel op rij ligt echter helemaal open voor de recordkampioen.

 1. Concours d’élégance tijdens Historic Grand Prix Zolder is een jaarlijks hoogtepunt
  autosport

  Concours d’élégance tijdens Historic Grand Prix Zolder is een jaarlijks hoogtepunt

  Op 2 en 3 juli wordt Circuit Zolder weer ondergedompeld in de sfeer van weleer, met historische competities voor uitzonderlijke wagens, maar ook met een heus Concours d’Elégance, bestaande uit diverse klassen. Dit Concours d’Elégance verzamelt in verschillende klassen uitzonderlijke en prachtige wagens die onder het toeziend oog van een jury aan het publiek tentoon worden gesteld. Op het einde van het weekend kennen we dan de winnaars in elke klasse.
 2. T2 Patrick Asselman gretig begonnen bij Zulte Waregem: “Nieuwe wind door alle geledingen van de club”
  Voetbal Jupiler Pro League

  T2 Patrick Asselman gretig begonnen bij Zulte Waregem: “Nieuwe wind door alle geledingen van de club”

  Bij Zulte Waregem werd tijdens het tussenseizoen een streep getrokken onder de samenwerking met Timmy Simons en Davy De fauw, de assistenten van Francky Dury die tijdens de moeilijke vorige campagne de leiding overnamen om het schip doorheen woelige wateren alsnog de veilige haven in te loodsen. Met Mbaye Leye werd een nieuwe sportieve kapitein aan het roer geplaatst. In diens kielzog kwam ook Patrick Asselman (53) als T2 bij de technische staf. “Ik voelde me hier al na een paar dagen thuis”, zegt de 53-jarige Liedekerkenaar.
 1. Racing Mechelen neemt afscheid van trainer Dave De Herdt: “Met heel veel wederzijds respect”
  voetbal tweede nationale B

  Racing Mechelen neemt afscheid van trainer Dave De Herdt: “Met heel veel wederzijds respect”

  Een verrassing was het vrijdagmiddag toen Racing Mechelen een mededeling verspreide via de officiële communicatiekanalen waarmee het afscheid van trainer Dave De Herdt werd aangekondigd. Verrassend, exact twee maanden na het behalen van de titel en promotie naar tweede amateur en verrassend, ongeveer drie weken voor de start van de voorbereiding. Naar de echte reden voor de breuk, blijft het evenwel gissen.
 2. Senna Miangue definitief van Cagliari naar Cercle Brugge tot 2025: “Zoveel vertrouwen voelen, dat is echt zalig”
  voetbal jupiler pro league

  Senna Miangue definitief van Cagliari naar Cercle Brugge tot 2025: “Zoveel vertrouwen voelen, dat is echt zalig”

  Hij kon bij Cercle Brugge de trainingen meteen hervatten omdat zijn huurcontract bij Cagliari nog tot eind deze maand liep, maar een verlengd verblijf van Senna Miangue bij Cercle Brugge zat er aan te komen en werd gisteren geofficialiseerd. De 25-jarige linkerverdediger wordt door groen-zwart definitief overgenomen van de Sardijnse club. Hij tekende een contract tot 2025. “Dit motiveert me om komend seizoen nóg beter te presteren”, maakt de Congolese Antwerpenaar zich sterk.