De 21-jarige Mikael Jantunen speelt komend seizoen bij Filou Oostende.
Volledig scherm
De 21-jarige Mikael Jantunen speelt komend seizoen bij Filou Oostende. © Facebook

Filou Oostende haalt Finse international in huis

Basketbal BNXT-LigaFilou Oostende bereidt zich voor op het nieuwe seizoen. De recordkampioen en bekerhouder haalt met de 21-jarige power forward Mikael Jantunen (2m03) een jong Fins talent binnen. Eerder zette ook de Amerikaanse point-guard Phil Booth al zijn handtekening onder een contract bij de kustploeg.

 1. Arno Van Dessel is Rising Star en ziet topjaar bekroond: “Geweldig wat ik op mijn leeftijd al mocht beleven”
  hockey gouden stick

  Arno Van Dessel is Rising Star en ziet topjaar bekroond: “Geweldig wat ik op mijn leeftijd al mocht beleven”

  Voor de 19-jarige Arno Van Dessel is 2022 een jaar om in te kaderen. De middenvelder van Herakles veroverde zijn eerste caps bij de Red Lions, oogstte veel lof met zijn prestaties én won zondagavond de Gouden Stick als Rising Star van de ION Hockey League. “Het gaat snel, maar ik blijf met beide voeten op de grond. Er zijn immers nog wel wat werkpunten”, aldus een nuchtere Van Dessel.
 1. Christophe De Keyser pakt zilver op EK halve triatlon in uitgeregend Bilbao: “Zat verkleumd op de fiets”
  Triatlon

  Christophe De Keyser pakt zilver op EK halve triatlon in uitgere­gend Bilbao: “Zat verkleumd op de fiets”

  Wat een seizoen toch voor triatleet Christophe De Keyser. Na zijn knappe winst in onder meer de Ironman van Marbella, de triatlon van Brugge en nog enkele sterke prestaties op het internationale niveau, pakte de Overijsenaar afgelopen weekend knap het zilver op het EK halve triatlon in het uitgeregende Spaanse Bilboa. De Keyser, die het vooral op de fiets lastig had met de koude en de regen, moest enkel de Spanjaard Benito voor zich dulden aan de finish.
 2. Nathalie Lemmens breekt helemaal door bij de Yellow Tigers: “Ik tracht mijn team te helpen”
  volleybal

  Nathalie Lemmens breekt helemaal door bij de Yellow Tigers: “Ik tracht mijn team te helpen”

  De Yellow Tigers zijn volop aan de slag op het WK volleybal in Nederland. De nationale vrouwenploeg doet op dit moment wat het moet doen, namelijk winnen van exotische landen zoals Puerto Rico en Kenia. Dat die mooie resultaten werden neergezet zonder setverlies is een pure bonus. Nu komen de toplanden eraan. Morgen ontmoet België superfavoriet Italië, vrijdag volgt de clash tegen de thuisploeg uit Holland.