Amida Brimah speelde een dijk van een wedstrijd tegen KK Igokea.
Volledig scherm
Amida Brimah speelde een dijk van een wedstrijd tegen KK Igokea. © VDB

Filou Oostende dwingt beslissend duel af met KK Igokea: “Match van het seizoen”

BASKETBAL CHAMPIONS LEAGUEHet staat 1-1 tussen Filou Oostende en KK Igokea. In een verpletterende aanvangsfase effende de landskampioen het pad richting cruciale Europese zege tegen de Bosniërs. Donderdag wordt in een derde en laatste onderling duel in Laktasi gestreden om een ticket voor een plek bij de laatste zestien in de Champions League.

 1. Vlaams kampioenschap snelheid voor motoren vecht met weergoden in Zolder
  Motorsport

  Vlaams kampioen­schap snelheid voor motoren vecht met weergoden in Zolder

  Op Circuit Zolder vond donderdag de eerste manche van de Zolder Sprint Series 2022 voor motoren plaats. Op het programma stonden vier sprintwedstrijden, twee voor de Cup en twee voor de Supercup, allemaal als onderdeel van het Vlaams kampioenschap motoren snelheid. Het weer speelde een behoorlijke rol met hemelsluizen die meer dan eens opengingen. De Zolder Sprint Series zijn een reeks van vier meetings, telkens volgens hetzelfde concept met twee sprintraces per categorie, races van negen ronden. De volgende afspraak, opnieuw op Circuit Zolder, is op donderdag 23 juni.
 2. Spencer Littleson (Limburg United)na 70-78 thuisnederlaag tegen Donar Groningen: “Er had meer ingezeten, want het stokte in de afwerking”

  Spencer Littleson (Limburg United)na 70-78 thuisneder­laag tegen Donar Groningen: “Er had meer ingezeten, want het stokte in de afwerking”

  In de derde ronde van de BNXT play-offs kregen we in een goed gevulde Alverberg het duel der bekerwinnaars tussen Limburg United en Donar Groningen. Het werd een spannende, mooie wedstrijd tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. Alleen stokte het in de afwerking bij United en topteam Groningen met het grootste budget van Nederland stak de overwinning (70-78) op zak. Dinsdagavond om 19u30 is er in een kolkende topsporthal van MartiniPlaza de return.