Net voor de winterstop won HO Kalken nog met 5-1 tegen SK Munkzwalm, derde in de stand.
Volledig scherm
Net voor de winterstop won HO Kalken nog met 5-1 tegen SK Munkzwalm, derde in de stand. © Geert De Rycke

Ferry Baes en HO Kalken wapenen zich voor nationaal voetbal: “De club is er klaar voor, de spelers moeten de laatste stap nog zetten”

VOETBAL EERSTE PROVINCIALEIn eerste provinciale hervat de ongenaakbare leider HO Kalken de competitie volgend weekend tegen uitdager Aalter. Met enkele stevige versterkingen lijkt sportief verantwoordelijke Ferry Baes zijn kern voor te bereiden op derde nationale.

 1. Vlaams kampioenschap snelheid voor motoren vecht met weergoden in Zolder
  Motorsport

  Vlaams kampioen­schap snelheid voor motoren vecht met weergoden in Zolder

  Op Circuit Zolder vond donderdag de eerste manche van de Zolder Sprint Series 2022 voor motoren plaats. Op het programma stonden vier sprintwedstrijden, twee voor de Cup en twee voor de Supercup, allemaal als onderdeel van het Vlaams kampioenschap motoren snelheid. Het weer speelde een behoorlijke rol met hemelsluizen die meer dan eens opengingen. De Zolder Sprint Series zijn een reeks van vier meetings, telkens volgens hetzelfde concept met twee sprintraces per categorie, races van negen ronden. De volgende afspraak, opnieuw op Circuit Zolder, is op donderdag 23 juni.
 1. Lyra-Lierse mag blijven dromen van promotie naar eerste nationale na spektakelstuk tegen Belisia: “Er eentje pakken en dan zelf de beslissende penalty binnen trappen, mooier kan je het niet dromen”
  voetbal eindronde tweede nationale

  Ly­ra-Lier­se mag blijven dromen van promotie naar eerste nationale na spektakel­stuk tegen Belisia: “Er eentje pakken en dan zelf de beslissen­de penalty binnen trappen, mooier kan je het niet dromen”

  Het was do or die, winnen of verliezen, alles of niets. Voor zowel Lyra-Lierse als Belisia Bilzen. Het dubbeltje viel uiteindelijk na een ultraspannende, maar vooral lange penaltysessie in het voordeel van Lyra-Lierse. 2-2 na 90 minuten, 3-3 na verlengingen, 10-9 na strafschoppen. Wat een thriller, eentje voor in de geschiedenisboeken.