Geen WK voor eerstejaarsjunior Ferre Urkens. Hij liep een coronabesmetting op en kan niet naar Amerika vliegen.
Volledig scherm
Geen WK voor eerstejaarsjunior Ferre Urkens. Hij liep een coronabesmetting op en kan niet naar Amerika vliegen. © Mpics

Ferre Urkens loopt door coronabesmetting WK mis: “Naar oplossingen gezocht, maar die zijn er niet”

VeldrijdenEerstejaarsjunior Ferre Urkens (17) stapt maandag niet op het vliegtuig met de nationale crossploeg. De veldrijder uit Gierle liep een coronabesmetting op en zit tot maandag in quarantaine. Zijn WK in Fayetteville gaat in rook op.

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 1. Kris Meert en Sint-Amands hebben ondanks pandoering in Booischot (6-2) nog altijd uitzicht op promotie: “De club is er klaar voor”
  voetbal vierde provinciale

  Kris Meert en Sint-Amands hebben ondanks pandoering in Booischot (6-2) nog altijd uitzicht op promotie: “De club is er klaar voor”

  De voetbalgoden leken Sint-Amands goed gezind in deze eindronde. Nadat het eerst een dubbele achterstand wegwerkte tegen Muizen (3-2) werd Putte SK opzijgezet dankzij een winner in de slotminuut (3-2). Op bezoek bij Booischot donderdagavond keerde het geluk en keken de troepen van Kris Meert voor de rust al tegen een 4-0-achterstand aan. Het werd uiteindelijk 6-2, maar dat hoeft niet eens dramatisch te zijn. In de huidige context stijgen vijf van de zes finalisten in deze eindronde van vierde provinciale. En mocht ASV Geel de interprovinciale eindronde winnen tegen Rumbeke zaterdagavond, mag iedereen de champagne ontkurken.
 2. Kalender en uitslagen eindronde: Eendracht Aalst in halve finale tegen Mandel United, Lyra-Lierse tegen Tubeke-Braine na spektakelmatch
  Voetbal Nacompetitie

  Kalender en uitslagen eindronde: Eendracht Aalst in halve finale tegen Mandel United, Ly­ra-Lier­se tegen Tubeke-Brai­ne na spektakel­match

  De teerlingen zijn geworpen, de reguliere voetbalcompetitie van het seizoen 2021-2022 is afgesloten. Hierbij een stand van zaken voor de Vlaamse nationalers en de uitslagen/kalender van de eindronden en de barrages. Ondertussen staat het vast dat Moeskroen ook in beroep geen licentie krijgt toegekend om komend seizoen in het profvoetbal of in eerste nationale uit te komen. De Henegouwse club, die zich sportief van de redding verzekerde in 1B, zakt naar de tweede (amateur)afdeling.