Doelman Xavier Gies is niet alleen de steunpilaar van FCV Dender, maar ook de absolute sfeermaker van het titelfeest.
Volledig scherm
Doelman Xavier Gies is niet alleen de steunpilaar van FCV Dender, maar ook de absolute sfeermaker van het titelfeest. © Geert De Rycke

FCV Dender beukt poort van professioneel voetbal open

Voetbal Eerste nationaleFCV Dender beukte woensdagavond de poort open van het professioneel voetbal in 1B. De blauwhemden kroonden zich tot kampioen van eerste nationale na 1-0-winst tegen Dessel Sport. Rechtstreeks concurrent Club Luik ging op Knokke FC met 2-1 onderuit, zodat Dender een bonus van vier punten verwierf. Spelers, technische en medische staf bouwden met de supporters een schitterend titelfeestje. “Kampioenen, Kampioenen”, klonk het uit volle borst.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. KVC Westerlo klopt AA Gent in aangename oefenpot (6-2). Kyan Vaesen: “Het liep lekker”

  KVC Westerlo klopt AA Gent in aangename oefenpot (6-2). Kyan Vaesen: “Het liep lekker”

  Amper een week na de vlotte 11-0-overwinning tegen tweedeklasser City Pirates kreeg KVC Westerlo vrijdagmiddag met AA Gent een tegenstander van een ander kaliber over de vloer. De al bij al nog talrijk opgekomen supporters zagen een aangename oefenpot in het Kuipje, waarbij beide ploegen elkaar twee keer zestig minuten lang bekampten en telkens ook twee compleet nieuwe elftallen tussen de lijnen brachten.