Kopjes naar beneden nadat Olsa de gelijkmaker slikte. Toch pakte geel-zwart nog verdiend de drie punten op het veld van Gullegem.
Volledig scherm
Kopjes naar beneden nadat Olsa de gelijkmaker slikte. Toch pakte geel-zwart nog verdiend de drie punten op het veld van Gullegem. © RV

Fanno Nijst pakt met Olsa Brakel deugddoende zege op Gullegem: “Om de rust te bewaren was deze driepunter nodig”

Voetbal tweede nationale AOlsa Brakel heeft eindelijk nog eens een zege beet. Na de twee draws voor eigenlijk volk snakte geel-zwart naar winst op het veld van staartploeg Gullegem. Met onder meer twee doelpunten van Habbas en opnieuw een belangrijke treffer van yougster Van Eerstvelde trok Brakel aan het langste eind. Winst in de inhaalmatch van woensdag op Jong Cercle brengt Olsa zowaar naar een zesde plaats in het klassement.

 1. Nathan Smets met Krijnen Malle voor degradatietopper naar Hamme: “Iedereen beseft het belang van deze match”
  Futsal eerste nationale

  Nathan Smets met Krijnen Malle voor degradatie­top­per naar Hamme: “Iedereen beseft het belang van deze match”

  Vrijdagavond staat Krijnen Malle voor een belangrijke verplaatsing naar Hamme. Malle deelt na twaalf speeldagen de tiende plaats met Bilzen. De kans is groot dat één van beiden op het einde van dit kampioenschap degradeert. Hamme staat slechts één plaatsje hoger, maar telt wel al zeven punten meer. Winst kan dus een belangrijke opstap betekenen voor Malle.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. Mechelaar Jonas Laureys (ex-Malinwa, nu SK Londerzeel) is eerste zomertransfer van Racing Mechelen: “De ideale club”
  voetbal tweede nationale B

  Mechelaar Jonas Laureys (ex-Malinwa, nu SK Londerzeel) is eerste zomertrans­fer van Racing Mechelen: “De ideale club”

  Transfer Deadline Day betekent niet noodzakelijk de aankondiging van last minute overgangen. Racing Mechelen kondigde met Jonas Laureys immers zijn eerste versterking aan voor volgend seizoen. De 31-jarige aanvaller gaf eerder al aan af te zien van een contractverlenging bij reeksgenoot Londerzeel omwille van een interessanter aanbod. Dat bleek dus afkomstig van Racing Mechelen. Pikant detail: Laureys, geboren en getogen Mechelaar, speelde enkele jaren geleden nog als prof bij de buren van Malinwa.
 4. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.