Thomas Meireman trekt een sprintje tegen William Robeyns.
Volledig scherm
Thomas Meireman trekt een sprintje tegen William Robeyns. © Geert De Rycke

Falco Gent (TDM2) knikkert topklasser Luik uit Beker van België: “Ongelooflijk voor de club”

basketbal beker van BelgiëFalco Gent heeft topklasser Liège basket uit de Beker van België geknikkerd en stoot door naar de achtste finales. Gesteund door een 500-tal supporters was de derdeklasser toonaangevend wat lef en inzet betrof. In het slotkwart werd het nog zeer spannend, maar Falco trok het laken op volwassen wijze naar zich toe.

 1. Anna Koulberg (Asterix Avo): “Heel positief dat er nog veel plaats is voor progressie, het kan alleen maar beter gaan”

  Anna Koulberg (Asterix Avo): “Heel positief dat er nog veel plaats is voor progressie, het kan alleen maar beter gaan”

  De verplaatsing en de wedstrijd tegen Charleroi worden ieder jaar als een moeilijk te omzeilen klip beschouwd door zowat alle volleybalploegen uit de Liga. De aparte omgeving, de vurige supporters en de tegenstander, steeds met een nieuw samengesteld team, zorgen voor een speciale sfeer. Ook Asterix Avo gaat zaterdag met de nodige voorzichtigheid naar de Waalse industriestad.
 2. Leidersplaats voor Patro Eisden zorgt voor een heuse topper tegen Dessel: “Waarom geen vierde keer op rij winnen?”
  voetbal eerste nationale

  Leiders­plaats voor Patro Eisden zorgt voor een heuse topper tegen Dessel: “Waarom geen vierde keer op rij winnen?”

  Het Maasland maakt zich op voor de topper in eerste nationale tussen Patro Eisden en Dessel. Beide ploegen tellen elf punten en prijken helemaal bovenin. Dessel werd bij aanvang van het seizoen getipt als mogelijk titelkandidaat. Voor Eisden lag dit anders. Het behoud zou reeds een succes zijn. Maar de Limburgers puurden uit de laatste drie wedstrijden het maximum van de punten en beenden onverhoopt de leidersploegen bij. Benieuwd of de manschappen van trainer Stijn Stijnen deze positieve flow kunnen aanhouden.