Ben Hermans toonde onder meer in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali 2021 dat hij over goede benen beschikt.
Volledig scherm
Ben Hermans toonde onder meer in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali 2021 dat hij over goede benen beschikt. © Photo News

Ex-winnaar Ben Hermans rijdt met Brabantse Pijl eerste koers in eigen land

Wielrennen ProfsDe Brabantse Pijl van woensdag is de overgang van het Vlaamse voorjaar naar de heuvelklassiekers. Dat betekent ook dat heel wat andere renners op het voorplan treden. Een van hen is Ben Hermans (Israel Startup Nation). De winnaar van 2015 staat er voor de vijfde keer aan de start. Hermans is in de koers tussen Leuven en Overijse voor het eerst dit seizoen aan het werk in eigen land.

 1. Limburg succes in GT World op Magny-Cours. Vanthoor wint algemeen, Machiels de klasse

  Limburg succes in GT World op Mag­ny-Cours. Vanthoor wint algemeen, Machiels de klasse

  In het Franse Magny-Cours wordt dit weekend de eerste meeting van de GT World Sprint verreden en het kampioenschap startte perfect voor de regerende kampioen Dries Vanthoor. De man uit Hasselt won, samen met zijn teamgenoot Charles Weerts de opener van het seizoen, een nachtrace op de Franse voormalige F1-omloop. In de Pro/Am-categorie ging de zege naar een andere Hasselaar, Louis Machiels. Later vandaag volgt nog een tweede wedstrijd.
 2. De Yellow Tigers zetten hun voorbereiding van de ‘Volley Nations League’ in met een oefenwedstrijd in de sporthal van Beveren
  Volleybal

  De Yellow Tigers zetten hun voorberei­ding van de ‘Volley Nations League’ in met een oefenwed­strijd in de sporthal van Beveren

  De Yellow Tigers zijn volop bezig aan de voorbereiding van de ‘Volley Nations League’ die vanaf 25 mei in Rimini (Italië) van start gaat. Dit internationaal toernooi wordt georganiseerd in een grote bubbel met zestien topteams. Een eerste oefenwedstrijd wordt zondag in de sporthal van Beveren afgewerkt tegen de Oranje vrouwen uit Nederland. Coach Gert Vande Broek opteert in samenspraak met de Hollandse ploeg om op twee velden tegelijkertijd te spelen.
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei