FC Diest in het seizoen 1962-1963, toen actief in eerste klasse. We herkennen boven vlnr. Léon Martens, Louis Van Rompay, Vic Verdonck, Omer Goeleven, Sie Saenen, Jef Drijvers en onder vlnr. Jef Van Camp, Roger Maes, Siegfried Mariman, Julien Van Roosbroeck en Hans Van Rompay.
Volledig scherm
FC Diest in het seizoen 1962-1963, toen actief in eerste klasse. We herkennen boven vlnr. Léon Martens, Louis Van Rompay, Vic Verdonck, Omer Goeleven, Sie Saenen, Jef Drijvers en onder vlnr. Jef Van Camp, Roger Maes, Siegfried Mariman, Julien Van Roosbroeck en Hans Van Rompay. © Facebook/RV

Ex-spelers en bestuurders leggen de ziel bloot van hun traditieclub. Hoe zien zij de voetbaltoekomst van 'hun club’ na corona?

VoetbalOp hln.be gaan we vanaf vandaag (zondag), aan de hand van boeiende getuigenissen, op zoek naar de ziel van Vlaamse traditieclubs. Ploegen die steeds actief zijn in de Belgische competitie en in een roemrijk verleden voor volle tribunes speelden, op een hoog niveau. Nu wat weggezakt, niet langer aan de top. Waar is het fout gelopen en hoe zien zij de voetbaltoekomst na corona?

 1. Tibaut Vandelannoote loopt zaterdag 3000m in Oordegem: “Goeie test om te zien waar ik sta”
  ATLETIEK

  Tibaut Vandelan­noot­e loopt zaterdag 3000m in Oordegem: “Goeie test om te zien waar ik sta”

  Zaterdag vindt in Oordegem de derde micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga plaats. Daarmee krijgen vooral talentvolle junioren en beloften weer de kans om een limiet voor de internationale zomerkampioenschappen te behalen. Tibaut Vandelannoote (19) komt er in actie op de 3000 meter. “Mijn focus ligt deze zomer op de 1500m, maar deze wedstrijd is ideaal om te zien hoe het momenteel met mijn vorm gesteld is”, klinkt het.
 2. Triatlon van Lievegem in laatste instantie alsnog afgelast: “Nooit gedacht aan een annulatie”

  Triatlon van Lievegem in laatste instantie alsnog afgelast: “Nooit gedacht aan een annulatie”

  De triatlon van Lievegem van aanstaande zaterdag gaat dan toch niet door. Ondanks het feit dat de organisatie deze week groen licht kreeg, dook er toch kritiek op en kwamen er zelfs enkele officiële klachten binnen. In samenspraak met het gemeentebestuur en lokaal burgemeester Tony Vermeire werd daarom beslist om het event naar een nog te bepalen datum in juni te verplaatsen. “Dat we na onze briefing van deze week zoveel kritiek en zelfs officiële klachten gingen krijgen uit diverse hoeken, inclusief deelnemers, hadden we nooit durven denken. De twijfels namen toe en daarom beslisten we in laatste instantie om alsnog te schuiven met de datum. Alles stond nagenoeg klaar”, geeft organisator Sam Govaert aan.
 1. Rutger Wouters kan eindelijk nog eens koersen: “Fijn, maar ik zal al blij zijn als ik me kan tonen”
  Wielrennen

  Rutger Wouters kan eindelijk nog eens koersen: “Fijn, maar ik zal al blij zijn als ik me kan tonen”

  De Grote Prijs Vermarc op zaterdag 15 mei is voor heel wat beloften en elite-zonder-contract de eerste koers van het jaar. Ook voor Rutger Wouters (Team Thielemans-De Hauwere) die zijn laatste wedstrijd reed op 17 oktober. Bijna zeven maanden geleden dus en daarom is de goesting erg groot. “Zeg dat wel, al heb ik me nooit laten opjagen. De motivatie om te trainen is er altijd geweest, ja ook toen de sneeuw roet in het eten strooide”, vertelt Wouters.
 1. "Wat een eikel, die ploegleider!": Serry omver gereden door volgwagen BikeExchange
  Play

  "Wat een eikel, die ploeglei­der!": Serry omver gereden door volgwagen BikeExchan­ge

 2. De Bilde: "Witsel blijft onze beste verdedigende middenvelder"
  Play

  De Bilde: "Witsel blijft onze beste verdedigen­de middenvel­der"