Maurice Martens met zijn Gouden Schoen van 1973 in zijn sportzaak.
Volledig scherm
Maurice Martens met zijn Gouden Schoen van 1973 in zijn sportzaak. © Geert De Rycke

Ex-EKganger Maurice Martens: “Frankrijk en België grootste kanshebbers op eindzege op EK”

Voetbal 'bijna vergeten' EK-gangersIedere wat oudere en ervaren voetballiefhebber herinnert zich nog wel de rushes van Maurice Martens op de linkerflank bij Anderlecht en voornamelijk RWD Molenbeek. Zijn spectaculaire speelstijl leverde hem in 1973 de Gouden Schoen op en met RWDM werd hij twee jaar later landskampioen. Het jeugdproduct van Eendracht Aalst werd 26 keer opgeroepen voor de nationale ploeg. In 1972 werd hij met de Rode Duivels op het EK in eigen land derde. Op het EK van 1980 maakte hij deel uit van de selectie, die de finale tegen West-Duitsland met 2-1 verloor, maar kwam niet in actie. Nu runt hij op 74-jarige leeftijd samen met zijn vrouw nog steeds een sportzaak in de Koolstraat in Aalst.

 1. KSK Heist gaat eervol onderuit tegen Union in eerste oefenpot: “Ik heb onze spelers veel plezier zien maken en dat is wat telt”
  Voetbal eerste nationale

  KSK Heist gaat eervol onderuit tegen Union in eerste oefenpot: “Ik heb onze spelers veel plezier zien maken en dat is wat telt”

  De kop is er af voor KSK Heist. Na twee weken training mochten de Heistenaren woensdagavond Union Sint-Gillis partij geven, de kersverse eersteklasser die dit seizoen geleid wordt door Felice Mazzu. Heist zal dit seizoen stevig aan de funderingen van de ploeg moeten bouwen. Niet alleen vertrokken er met Webers en Tambeur enkele sterkhouders. Enkele spelers bleven door toedoen van de Covid-19 pandemie acht maanden verstoken van competitievoetbal en hebben dus een achterstand weg te werken. Dat vraagt de nodige opvolging, en die krijgen de spelers ook. Zo werden ze de voorbije weken in het hospitaal onderworpen aan allerlei testen, om na te gaan en op te volgen waar de mogelijkheden van de spelers zich situeren.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 1. Ward D’hoore loopt op BK de 5000m: “Titel verlengen wordt moeilijk, maar ik ga voor een medaille”
  ATLETIEK

  Ward D’hoore loopt op BK de 5000m: “Titel verlengen wordt moeilijk, maar ik ga voor een medaille”

  Komend weekend wordt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel het Belgisch kampioenschap alle categorieën afgewerkt. Ward D’hoore mag er op de 5000m zijn nationale titel verdedigen. Met tegenstanders als Soufiane Bouchikhi, Michael Somers en Steven Casteele wordt dat geen gemakkelijke opdracht, maar toch gelooft de Houtlander in zijn kansen. “De wedstrijd moet altijd nog gelopen worden en ik hoop toch opnieuw op het podium te staan.”