Een terugkeer naar het hoogste niveau is voor Eendracht Aalst volgens Erik Goethals alleen maar mogelijk met grote buitenlandse investeerders.
Volledig scherm
Een terugkeer naar het hoogste niveau is voor Eendracht Aalst volgens Erik Goethals alleen maar mogelijk met grote buitenlandse investeerders. © Geert De Rycke

Ex-Aalstvoorzitter Erik Goethals over de tijd van toen: “Bij de overname beschouwde ik Eendracht als mijn kind dat aan het verdrinken was”

voetbal traditieclubsDe mooiste episode uit de clubgeschiedenis, met Europees voetbal als kers op de taart, beleefde Eendracht Aalst onder voorzitter Erik Goethals (78). De voormalige beursmakelaar was preses van de Ajuinen van 1989 tot 1996. Hij leeft nog steeds erg mee met zijn club, maar het doet hem pijn dat ze ver is weggezakt in de lagere regionen van het voetbal.

 1. Kevin Vandendriessche en KV Oostende voeren niet langer stand aan: “Als we negen op negen pakken, zijn we altijd eerste”
  VOETBAL 1A

  Kevin Vanden­dries­sche en KV Oostende voeren niet langer stand aan: “Als we negen op negen pakken, zijn we altijd eerste”

  KV Oostende is z'n koppositie in de ‘Europe Play-offs’ kwijt. KVO verloor zelf in en tegen AA Gent (2-1), en zag een paar uur later KV Mechelen winnen op het veld van Standard (1-2). Desondanks heeft Oostende alles in eigen handen om dat laatste Europees ticket te pakken. “Met negen op negen zijn we altijd eerste in de groep. En we spelen drie van onze resterende matchen in eigen huis", blijft Kevin Vandendriessche positief.
 2. Voor Milan Paulus is de GP Vermarc de tussenstap naar de beloftenkoersen: “Kijk ook uit naar de Ronde van Limburg”
  Wielrennen beloften

  Voor Milan Paulus is de GP Vermarc de tussenstap naar de beloften­koer­sen: “Kijk ook uit naar de Ronde van Limburg”

  Milan Paulus (SEG Racing Academy) mag met een weekje vertraging, de Ardense Pijl werd immers geannuleerd, toch weer koersen. De Truienaar heeft er zin in, want zijn koersen komen er eindelijk aan. Zaterdag start hij in de GP Vermarc, op pinkstermaandag staat de Ronde van Limburg op het programma. “Ik kijk uit naar de koersen die ik met de nationale ploeg kan rijden, maar ook de Ronde van Limburg staat hoog op het lijstje. “Ik ken bij wijze van spreken elke meter van het parcours”, lacht Paulus.
 1. Straffe beelden tonen hoe Remco Evenepoel en ploegmaats aan zware crash ontsnapten
  Play
  Giro
  3

  Straffe beelden tonen hoe Remco Evenepoel en ploegmaats aan zware crash ontsnapten

  15 mei
 2. Roberto Martínez: “We zullen de beste Eden Hazard zien op het EK”
  Play
  Rode Duivels
  4

  Roberto Martínez: “We zullen de beste Eden Hazard zien op het EK”

  10:49