Na een foute terugspeelbal van Ciranni kon Gueye voor Kortrijk scoren in de rug van Pletinckx, maar die bracht Zulte Waregem met de aansluitingstreffer weer in de wedstrijd.
Volledig scherm
Na een foute terugspeelbal van Ciranni kon Gueye voor Kortrijk scoren in de rug van Pletinckx, maar die bracht Zulte Waregem met de aansluitingstreffer weer in de wedstrijd. © BELGA

Ewoud Pletinckx (Zulte Waregem) doet derby kantelen: “Of het penalty was? Dat heeft geen belang”

VOETBAL 1AOok na de ‘Vlasico’ blijft Zulte Waregem op zoek naar de eerste thuiszege van het seizoen. Essevee kon tegen Kortrijk ternauwernood een punt uit de brand slepen, en blijft onderin het klassement haperen. “Het wedstrijdverloop zat gewoon tegen”, sakkert Ewoud Pletinckx, die met de aansluitingstreffer in de slotfase het duel alsnog deed kantelen.

  1. Danny De Sager en KSV Bornem willen negatieve spiraal ombuigen tegen Zoersel: “Toch tref je hier geen geslagen groep aan”
    VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

    Danny De Sager en KSV Bornem willen negatieve spiraal ombuigen tegen Zoersel: “Toch tref je hier geen geslagen groep aan”

    Eersteprovincialer KSV Bornem begon behoorlijk aan het seizoen met een 4 op 9, maar na de zege tegen Vosselaar sprokkelde de groep van trainer Danny De Sager geen enkel punt meer in de laatste drie duels. Dat resulteerde in een glijpartij tot onderaan het klassement waar geel-rood alleen nog Kalmthout achter zich laat. Hoog tijd dus om, met de zware weken in het vooruitzicht, weer wat vertrouwen te tanken tegen Zoersel.