Erwin Vandendaele heeft nog altijd zijn scherpe blik op het spelletje. Binnen de scoutingcel van AA Gent blijft de vroegere charmevoetballer uit Gavere een bescheiden rol vervullen.
Volledig scherm
Erwin Vandendaele heeft nog altijd zijn scherpe blik op het spelletje. Binnen de scoutingcel van AA Gent blijft de vroegere charmevoetballer uit Gavere een bescheiden rol vervullen. © Photo News

Erwin Vandendaele (76) was als Gouden Schoen de ‘Belgische Beckenbauer’ op het EK 1972:
“Wraakroepend dat Rode Duivels geen eigen stadion hebben”

voetbal 'Bijna vergeten' EK-gangersOp het EK van 1972 dat in België werd georganiseerd, vervulde Erwin Vandendaele bij de toenmalige Witte Duivels van bondscoach Raymond Goethals de rol van vrije verdediger. Libero, zoals dat toen heette. Omwille van zijn sierlijke speelstijl werd de toen regerende Gouden Schoen wel eens vergeleken met de grote Franz Beckenbauer, die hij in de halve finale op de Bosuil ontmoette. “Het was geen voordeel op Antwerp te moeten spelen”, bedenkt de Oost-Vlaming nu. “Maar wij speelden ten minste nog in eigen land. Nu is er geen nationaal stadion voor onze Rode Duivels. Wraakroepend, vind ik dat.”

 1. Yoran Deschepper met vertrouwen naar BK: “De concurrentie is groot, maar ik geloof in mijn kansen”
  ATLETIEK

  Yoran Deschepper met vertrouwen naar BK: “De concurren­tie is groot, maar ik geloof in mijn kansen”

  Dit weekend worden in het koning Boudewijnstadion in Brussel de Belgische kampioenschappen atletiek afgewerkt. Op de 100m en de 200m wordt het aan West-Vlaamse kant vooral uitkijken naar de prestaties van Yoran Deschepper (21). De Diksmuideling mag op beide afstanden medailleambities koesteren. “Maar om op het podium te staan zal ik allicht tweemaal een persoonlijk record moeten lopen.”
 2. Britt Ruysschaert: “Met Stephanie Van Bree moet een halve finale iedere week een minimumdoelstelling zijn”
  Beachvolleybal

  Britt Ruys­schaert: “Met Stephanie Van Bree moet een halve finale iedere week een minimum­doel­stel­ling zijn”

  Het beachvolleybalseizoen is opnieuw begonnen. Na een jaar afwezigheid op de verschillende stranden en dorpspleinen werd er veertien dagen geleden gestart met de openingsmanche in Ieper. Dit weekend kijkt iedereen uit naar de tweede editie van het het Belgisch kampioenschap. Naast het sportcentrum ‘De Lange Munte’ in Kortrijk duikt iedereen weer het zand in op de kersvers aangelegde terreinen.