Erwin Poffe staat met Merelbeke voor belangrijke weken: “Het vierluik voor de winterstop zal bepalen hoe ons seizoen verder verloopt.”
Volledig scherm
Erwin Poffe staat met Merelbeke voor belangrijke weken: “Het vierluik voor de winterstop zal bepalen hoe ons seizoen verder verloopt.” © Geert De Rycke

Erwin Poffe (FC Merelbeke) is nog niet ongerust: “Mindere periode was logica zelve, maar nu moeten we punten pakken”

VOETBAL TWEEDE NATIONALE AKFC Merelbekes droomstart is al even verleden tijd, maar de recente 2 op 18 verontrust sportief verantwoordelijke Erwin Poffe niet. Na een loodzwaar programma begint de zoektocht naar punten zondag op eigen veld tegen KSC Dikkelvenne.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Geen vierde zege op rij voor Jan Schoefs en Belisia: “Nederlaag komt erg ongelegen”
  voetbal tweede nationale B

  Geen vierde zege op rij voor Jan Schoefs en Belisia: “Nederlaag komt erg ongelegen”

  Als je een reeks van drie opeenvolgende zeges afgebroken ziet door een wat knullige nederlaag op Diegem, is er altijd reden tot ontevredenheid. Coach Jan Schoefs begrijpt dat wel, maar wil er verder niet te lang bij stilstaan. “Die wedstrijd kan je kapot analyseren, maar het resultaat blijft uiteindelijk wat het is. We acteerden in de eerste helft niet goed genoeg en verzuimden na de pauze onze mogelijkheden te verzilveren”, aldus zijn nuchtere analyse.