Annelore Bex (l.) en Jade Van Deun (r.): “We willen de wedstrijden op zondag halen.”
Volledig scherm
Annelore Bex (l.) en Jade Van Deun (r.): “We willen de wedstrijden op zondag halen.” © WVM

Erg jong tweetal Bex-Van Deun start aan de Masterfinales beachvolleybal in Brussel: “Op het veld bikkelhard, naast het veld een vriendengroep”

BeachvolleybalVrijdag de prekwalificaties, zaterdag de kwalificaties en zondag de Grand Slam finalewedstrijden. Dat is het programma van dit weekend wanneer de eindfase van het BK beachvolleybal wordt ingezet. De finales van de ‘Geberit Beach Tour Masters’ worden betwist op het Muntplein en op de ‘Piétonnier’ aan het Brouckèreplein. Het centrum van Brussel wordt drie dagen lang de hotspot van het volleybal in België. En ‘hot’ mag je nu wel letterlijk nemen.

  1. Thomas Telegrafo (Schoonbeek-Beverst): “Bal ging er netjes in”

    Thomas Telegrafo (Schoonbeek-Be­verst): “Bal ging er netjes in”

    Voor aanvang van de kompetitiestart hadden de mensen bij Schoonbeek-Beverst wat graag voor een 9 op 12 getekend. Dat ontkent ook de breed glimlachende Thomas Telegrafo, auteur van het enige doelpunt, niet. “Misschien was het allemaal niet even academisch, maar de driepunter telt wel. Bij de rust had ik het er nog over met Tibo Bogaers. Scoren met een vrijschop en de zege pakken, zou toch leuk zijn. Ikzelf zag mijn bal nochtans over gaan, maar gelukkig voor ons viel hij lekker binnen”.
  2. Geen stunt voor Nick Spaenhoven en Racing Mechelen in bekerduel bij Lierse-Kempenzonen (5-1): “Niet gefloten penalty was kantelpunt”

    Geen stunt voor Nick Spaenhoven en Racing Mechelen in bekerduel bij Lier­se-Kempenzo­nen (5-1): “Niet gefloten penalty was kantelpunt”

    Racing Mechelen is er niet in geslaagd te stunten op het veld van Lierse-Kempenzonen. De troepen van trainer Greg Vanderidt hielden voor rust gelijke tred en slaagden er na rust zelfs in om even paniek te zaaien door terug te slaan tot 2-1, maar enkele minuten later volgde een kantelpunt. De bal ging niet op de stip ging voor Racing na een haakfout op Carrez en aan de overkant wel voor vermeend handspel. Bij die 3-1 tussenstand was de partij gespeeld en daarna diepte de thuisploeg in het slot de score nog uit tot een overdreven 5-1.