Enzo Ide in de spectaculaire Audi S1 in het WK rallycross afgelopen weekend in Portugal.
Volledig scherm
Enzo Ide in de spectaculaire Audi S1 in het WK rallycross afgelopen weekend in Portugal. © RV

Enzo Ide voor de tweede opeenvolgende maal in finale van een manche WK Rallycross

AUTOSPORTEnzo Ide heeft tijdens de Portugese manche van het WK rallycross, de zevende van het seizoen, opnieuw laten zien dat hij zijn plek op het hoogste niveau zonder meer verdient. Tijdens de finale van het FIA Wereldkampioenschap Rallycross in Portugal reed de West-Vlaming in de KYB EKS JC Audi S1 naar een vijfde plaats, wat betekent dat hij naar de zevende plaats in het WK opschuift, op korte afstand van de nummer zes in het WK.

  1. Arthur Devos (FC Mandel United): “Alles op alles zetten in twee laatste confrontaties voor Nieuwjaar”

    Arthur Devos (FC Mandel United): “Alles op alles zetten in twee laatste confronta­ties voor Nieuwjaar”

    Van een laagconjunctuur gesproken bij eerstenationaler FC Mandel United. De Izegemnaars kijken neer op een veelbetekende 0 op 21 en ook de trainerswissel bracht niet meteen het gewenste shockeffect. Onder de Fransman David Vignes leed Mandel United op Stayen tegen VK Tienen een tweede nederlaag op rij. De Suikerjongens haalden het met 2-1-cijfers zodat Mandel United nu afgezonderd op de laatste plaats in eerste nationale prijkt.
  2. Mechelse student Grégoire Munster vicekampioen van België rally

    Mechelse student Grégoire Munster vicekampi­oen van België rally

    Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20 N Rally2) zijn zondagnamiddag als derde geëindigd in de Spa Rally, de slotwedstrijd van een hoogstaand en spannend BRC. Het Hyundai-duo had zaterdagmiddag de beste kaarten in handen met het oog op de titel, maar na een slippertje was de titeldroom ver weg. Zondag werd nog alles gegeven en lukte het om uiteindelijk nog als derde te eindigen in de Spa Rally. Na zeges in de East Belgian en de Sezoensrally en een podium in Spa eindigen de Mechelse student Grégoire Munster en zijn corijder Louis Louka zo heel knap tweede in het kampioenschap.