Enzo Ide aan het werk in Barcelona in de opener van het WK rallycross.
Volledig scherm
Enzo Ide aan het werk in Barcelona in de opener van het WK rallycross. © Jan Kaare Rafoss / RV

Enzo Ide laat potentieel zien in opener van het WK rallycross in Barcelona

AutosportHet wachten kwam dit weekend ten einde met de start in de Catalaanse hoofdstad Barcelona van het WK rallycross of de World RX. De eerste van negen manches zorgde voor de beloofde spektakel en spanning, een recept dat we begin oktober ook in eigen land te zien krijgen, want dan komen de deelnemers naar de Belgische Ardennen.

 1. Coach Alan Haydock best tevreden met competitiestart van promovendus Ninove: “Elke match is uitdaging”
  Voetbal Eerste Nationale

  Coach Alan Haydock best tevreden met competitie­start van promoven­dus Ninove: “Elke match is uitdaging”

  Zaterdagavond krijgt promovendus KVK Ninove het bezoek van staartploeg Knokke. Net als vorige week tegen Dessel krijgen de jongens van coach Alan Haydock daarmee een op papier haalbare kaart voorgeschoteld. De ervaring leert ondertussen dat in eerste nationale veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Bovendien missen de groenhemden nog steeds enkel belangrijke pionnen wegens een blessure.
 2. Ibrahima Mbaye (Eendracht Aalst): “De ploeg is klaar voor een mooie reeks”
  voetbal tweede nationale A

  Ibrahima Mbaye (Eendracht Aalst): “De ploeg is klaar voor een mooie reeks”

  Ibrahima Mbaye verliest soms het overzicht, is tactisch niet altijd bij de les, is onvoorspelbaar voor de tegenstander en zijn medespelers, maar de Senegalese spits van Eendracht Aalst heeft ook veel kwaliteiten. Hij is kopbalsterk, snel en technisch onderlegd. Zijn scorend vermogen mag wat worden opgekrikt, maar hij weegt wel altijd op een defensie. Na wat tegenslagen hoopt hij op Torhout opnieuw het verschil te kunnen maken.
 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.